Las Vegas – Nevada I.

Las Vegas a fényekkel teli, csillogó város lenyűgöző látvánnyal várja a turistákat, azonban a városon kívül a természet csodáival is hívogat bennünket. E cikkünkben bemutatjuk a híres Las Vegas Strip-et, és a 10 általunk leginkább kedvelt látnivalót a városban.

A gyönyörű Red Rock Canyon, a várost körülvevő csodálatos természet azonban még a híres Strip látványosságait is elnyomják. Aki szereti a természetet, annak mindenképpen megér egy hosszabb látogatást. Ősszel, amikor a nyári szinte elviselhetetlen hőség alább hagy, és eléri a 80-as fahrenheit-et, a legkellemesebb ellátogatni Las Vegasba, és a környező területre, a Canyon-ba, a Valley of Fire-be, és természetesen a Strip felfedezése is a legkellemesebb az őszi hónapokban.

Las Vegas Boulevard – vagy becenevén Strip – a város központja, és látványossága, ahol kaszinók, luxushotelek, éttermek, bárok, éjszakai klubok sorakoznak. A csillogó, mintegy 8 mérföldes utca magával ragadó. Szinte lehetetlen eldönteni, hogy mit is szeretne az ember elsőként látni, van itt híres chef étterme, rengeteg kaszinó, ingyenes és fizetős előadások, megtalálható New York, Velence, Róma, Párizs, felülhetünk a világ legmagasabb óriás kerekére, felmehetünk az Eiffel toronyba, étkezhetünk egy forgó étteremben 100 emelet magasságban, beléphetünk egy piramisba, vásárolhatunk több óriási bevásárló központban, költhetjük a pénzünket, és nyerhetünk kaszinókban, étkezhetünk hatalmas all you can eat büfékben, de ha csak végig sétálunk az utcán, a csillogás, és a fények magukkal ragadnak.

Íme a mi 10 kedvencünk a világ egyik leghíresebb utcájáról: 

1. ‘Welcome to Fabulous Las Vegas, Nevada’ tábla:

A híres “Welcome to Fabulous Las Vegas, Nevada” a hivatalos köszöntője Las Vegasnak.

Ezt a kivilágított táblát 1959-ben állították fel a Las Vegas Boulevard déli részén. A táblát a közkedvelt Betty Willis alkotta meg, és ajándékozta a városnak. Mivel Willis soha nem védte le a művét, azóta cégek ezrei másolták le, felhasználva azt pólókon, bögréken, és különféle ajándék tárgyakon, árusítva azokat jó pénzért a Stripen.

2. LUXOR Hotel & Casino

Az 1990-es években épült, és átadott piramis hotel nem tartozik a világ 7 csodája közé, de a Stripen New York, Párizs, és Velence mellett méltósággal helyezkedik el.

A piramis csúcsából áradó fény a legerősebb fény a világon, amely az űrből is látható. A resort nemrégen nyitotta meg a Strip első multi video játékokból álló hatalmas játékterét.

3. The Park

A város egyik legújabb látványossága a 100 millió dolláros befektetéssel készült, és a New York – New York, valamint az MGM között elhelyezkedő terület, amely a Park nevet viseli. A Parkban nyitotta meg a város az egyik legnagyobb arenáját, az T-Mobile Arena-t is.  A Parkban híres és közkedvelt éttermek, bárok, boltok sorakoznak, valamint a hírek “Bliss Dance”, egy 40 foot magasságba emelkedő táncoló hölgy.

4. Fountains and the Botanical Garden of Bellagio

A Bellagio előtti szökőkút vize balerinaként táncol és szórakoztatja a turistákat. Az 1998-ban megnyitott látványosságot az un. WET cég alkotta meg. A szökőkút több, mint 450 feet magasságban emelkedik fel, különféle zenére megalkotott formációkban. Hétköznaponként minden 30 percben, hétvégenként minden 15. percben emelkedik a magasba. A látvány lélegzetelállító.

A Bellagio másik látványossága a szintén lenyűgöző Botanikus kert. A hotel szezononként váltogatja a kiállítást, mindig több ezer friss növényzettel, gyönyörű díszítéssel várja a látogatókat. Karácsony, Kínai újév, Húsvét, július 4.-e, Hála adás napja a legkiemeltebbek, de lehet tavasz, nyár, ősz, vagy tél, minden időszakban fantasztikus és gondosan megalkotott látvány fogad bennünket.

5. CityCenter Las Vegas

Személy szerint nekem az egyik kedvencem, annál is inkább, mert már a városban éltem, amikor elkezdték az építését. Láttam honnan indult, és mivé vált. Gyönyörű, és csillogó épületekből áll a CityCenter, amely a város multi millió dolláros építkezése. A CityCenter a Strip központjában helyezkedik el, amely igazi felfrissülést adott a városnak.  Nem csupán épületekről beszélünk, hanem egy nagyon invitáló, és barátságos környezetről, amely bevásárló központtal, és luxushotelekkel, kávézókkal, éttermekkel várja a látogatóit. A CityCenter-hez tartozik az AREA Resort & Caisno (4004 szobával), a VDARA Hotel & Spa (1495 luxusszobával, és lakosztályokkal), a CRYSTALS bevásárlóközpont, valamint a VEER TOWERS (669 luxus lakással.) A CityCenter mellett található közvetlenül a Cosmopolitan Hotel, amely bárjából és uszodájából lélegzetelállító a látvány a Stripre.

6. LINQ PROMENADE

Las Vegas bőven rendelkezik bevásárló központokkal, amikor egy újat nyitnak, szinte már nem is meglepő. Van egy terület azonban, amely nyitott területtel várja a shoppingolni vágyókat. E terület neve : a Linq, amelyhez egy hotel is tartozik. A Linq Promenade szintén egy nagy kedvencem, ott voltam a megnyitóján, amikor a csillogó utcát átadták a városnak. A Linq területén található a világ legnagyobb óriáskereke is, a High Roller, amely 550 feet magas (magasabb, mint a London Eye). A városra néző látvány leírhatatlan a High Roller tetejéről.

7. Wildlife Habitat at the Flamingo Hotel

Ez a mini állatkert egy igazi felüdülés a forró városban. A Flamingo hotel kertjében kialakított dzsungelben több, mint 60 egzotikus madárfaj, és flamingo, több, mint 20 teknős, és 300 hal él.

Ezt a szintén ingyenes látnivalót 1995-ben nyitották meg a városban. A Flamingo hotel a LINQ mellett található.

8. The Mirage Volcano

Las Vegasban még vulkánkitörésben is lehet részünk! A hatalmas tűzgolyók magasan emelkednek a Strip fölé a Mirage hotel előtt. A vulkánt 1989-ben nyitották meg, és 2008-ban frissítették fel.

9. The Venetian’s Canals

Aki szereti Olaszországot, és ezen belül Velencét, az megtalálhatja a város másolatát a Stripen! Gondolázhatunk a hotelen belül, és kívül, miközben szerelmes dalokat énekelnek a gondolát vezetők. A 285.000 gallon vízzel teli csatornát csoda szép hidak, éttermek, olasz kávézók keresztezik.

10. Freemont Street experience

A Strip befejezéseként mindenképpen ajánljuk meglátogatni a híres “Fremont Street”-et, a “régi Las Vegast”, amelyet a belvárosnak is neveznek. Mindössze 5 fő utcából áll, tele szórakozási lehetőségekkel (ingyenes koncertek a színpadokon, utcai árusok, boltok, éttermek, kávézók, és természetesen kaszinók sokasága.

Sokan vádolják azzal a várost, hogy egy hamis város (fake city). Én úgy gondolom, hogy a város több milliárd dollárt áldozott és a mai napig áldoz arra, hogy a turistákat szórakoztatja, és a helyi lakosságnak munkalehetőségeket biztosítson. Én 7 évig éltem bent a Stripen, miközben az üzleteimen dolgoztam, és nem bántam meg! Amikor energiára volt szükségem, csak lesétáltam a Stripre az otthonomból, és máris egy más világban voltam. Ma már picit távolabb lakunk a Striptől, de néha meg meg látogatjuk. Olyankor mi is úgy érezzük magunkat, mint a túristák, és igazán élvezzük. A város minden hónapban meglep valami újdonsággal. Lehet szeretni, lehet nem szeretni. De mindenképpen megér egy látogatást, feledhetetlen élményt nyújt!

A következő cikkünkben a Las Vegast körülvevő természeti csodákról írunk majd! 

Bővebb információkért (las vegasi hotel foglalások, resortok, látványosságok, utazási tanácsok) forduljanak az M & M LUXURY TRAVEL ügynökséghez bizalommal. Garantáltan a legkedvezőbb árakkal, és magyar utasaiknak extra kedvezményekkel kedveskednek!

M & M LUXURY TRAVEL www.mandmluxurytravel.com

Marianna Jackson / Las Vegas, NV.