Mit vigyél magaddal egy hosszú repülő útra?

22 éve utazom Európa, és az Egyesült Államok között. Az elmúlt évek tapasztalatainak köszönhetően sokat tanultam a repülésről, pontosan tudom, hogy a gép mely részén foglaljam magamnak a legkényelmesebb ülőhelyet, amely egészen biztosan nem az ablak mellett van. Tudom, hogy miket pakoljak a kézipoggyászomba ahhoz, hogy utazásomat még kényelmesebbé tegyem.

Hosszú évek utazásai során összeállítottam magamnak egy listát az alábbi termékekből: 

  1. Kézfertőtlenítő: A reptereken, és a repülőgépeken baktériumok rengetege található meg, az üvegpoharaktól kezdve az utazási párnákig, a kinyitható asztaloktól kezdve az kartámaszon található távirányítóig. A legrosszabb a toilet, amely minden bizonnyal a baktériumok melegágya. Javaslatom, hogy használj papírtörlőt az ajtó be, illetve kinyitásakor, vagy a WC lehúzásakor. Miután elhagytad a mosdót, mindig használj kézfertőtlenítőt, akkor is, ha kezet mostál.
  2. Fertőtlenítő papírtörlők: Mivel soha nem tudhatod, hogy ki ült előtted az ülésen, vagy mi történt a kihúzható asztalkáddal (esetleg kiömlött rá valami, rátüsszentettek, stb), javaslom, hogy gondosan töröld át azokat, miután megtaláltad a helyedet. Én mindig letörlöm a kis asztalkát, a karfát, és az ülést, így azzal a tudattal indulok útnak, hogy fertőtlenítettem a magam körül lévő tárgyakat.
  3. Fülhallgatók: A legtöbb nemzetközi, hosszú repülőúton adnak fülhallgatót az utasoknak. Én ennek ellenére szeretem a sajátomat használni, sokkal tisztább, és jobb a hangzása is. Szeretek filmeket nézni, vagy pedig hallgatni a kedvenc zenémet, amely ellazít, és kellemesebbé teszi a hosszú utazási órákat.
  4. Nyakpárna: Hosszú repülőúton elengedhetetlen számomra a jó minőségű utazási párna, vagy nyakpárna. Segít abban, hogy jobban tudjak aludni, megvédi a nyakamat a későbbi fájdalmaktól, és segít megfelelő pozícióban tartani a fejemet, és ellazítani a nyakizmaimat az utazás alatt.
  5. Kényelmes papucs: Kényelmes cipő elengedhetetlen az utazáshoz. Én szeretek vinni egy pár papucsot is, amelyet könnyedén átváltok a repülőn. Óriási különbséget jelent, és nagyon hasznos, arról nem beszélve, hogy azonnal otthonosan érezheted magad.
  6. Füldugók: Nagyon hasznos, mivel segít eltompítani a körülötted lévő zajokat, és segít relaxálni.
  7. Falatkák: A kedvenc snack termékeim: protein szeletek, mogyoró, mandula, vagy gyümölcsök. Számomra fontos, hogy mindig kéznél legyen néhány egészséges falat, mivel nem szeretem a repülőn kapott cukorral teli snack-eket.
  8. Szájbalzsam: Mindig van nálam szájbalzsam, hiszen a kabinban található száraz levegő azonnal kiszárítja az ajkaimat, amely jó minőségű szájbalzsammal elkerülhető.
  9. Fogkefe és fogkrém: Ma már bárhol kaphatóak az utazáshoz kitűnően alkalmazható fogrémek, és fogkefék. Nagyon sokat jelent számomra, azonnal friss érzést nyújt.
  10. Könnyű, meleg pulcsi: Én mindig fázom a repülőkön, ezért viszek magammal a kabinbőröndömben egy könnyű, melegebb pulcsit, hiszen a takaró, amelyet az utazás során ad a légitársaság sokszor nem elég. Amikor fáradt vagy, a legkevésbé sincs szükséged arra, hogy fázzál, ezért mindenképpen javaslok egy meleg pulcsit!

Kellemes repülést!

Marianna Jackson / Las Vegas, NV