Számodra mit jelent az “amerikai álom”?

Az “Amerikai álom” szótári definíciója: ” Minden amerikai állampolgárnak egyenlő esélye és joga van ahhoz, hogy kemény munkával megvalósíthassa az álmait, és elképzeléseit”.

Az idők folyamán az “amerikai álom” kifejezés kicsit átalakult, ma már az emberek azt gondolják, “élni az amerikai álmot” egyenlő a jóléttel. A jólét pedig gyönyörű otthont, üdülőt, autókat, jól fizető állást, tökéletes családot jelent. Az “amerikai álom” kifejezés átalakult egy túlzsúfolt, és nem túl reális elképzeléssé, hiszen az eredeti megfogalmazásban szó sincsen az anyagi vonzatról. Csupán azért, mert valaki az Egyesült Államokban él, még nem feltétlenül szuper gazdag, nem feltétlenül birtokol hatalmas otthont, és több autót, mégis boldog, mert szabadon valósíthatja meg az álmait, és élni tud a lehetőségekkel.

5 éves voltam, amikor az apám egy reggelen elköszönt, és azt mondta: “délután találkozunk”. Nos arra a délutánra éveket kellett várnom, mivel aznap hiába vártuk őt haza, egyszerűen elhagyott bennünket.

Tinédzser voltam, amikor Kanadába költözött az “új családjával”, nekem lehetőségem nem volt vele beszélni. Nem tudtam, hogy miért tette, amit tett, akkor azt gondoltam, hogy Kanadában éli az “amerikai álmot”, amelyet egy fantasztikus világnak képzeltem el. Azt gondoltam, hogy csodálatos otthonnal, autóval, remek állással rendelkezik, és egy teljesen más világban, boldogan éli a mindennapjait (azt soha nem tudtam megérteni, mindezt a lelkiismerete hogyan tudta neki megengedni). Természetesen azóta  minden kiderült, és teljesen másképp látom a dolgokat.

Fogalma nincs róla, de az én életemre iszonyatosan nagy hatással volt – és nem feltétlenül jó értelemben. Elkeseredetten kerestem a választ, később tanultam sokat Kanadáról, és az USA-ról, és megalkottam a saját “amerikai álmomat”.

A legelső amerikai utam Atlantába vezetett 19 évvel ezelőtt. Ahogy megérkeztem, tudtam, “Igen, ez az amit keresek. Ez az a bizonyos amerikai álom.” Első naptól kezdve éreztem, itt valóra válthatom az álmaimat. Nem tudom megmagyarázni, egyszerűen felszabadultabban éreztem magam, mindez benne volt a levegőben. Az érzést nagyon nehéz leírni, természetesen nem az üzleti lehetőségekről, a hatalmas házról, kocsikról beszélek. Az érzésről, amely számomra az “amerikai álmot” jelenti.

Aki itt él az országban, vagy már járt az Egyesült Államokban, pontosan tudja, miről beszélek.

Élni az amerikai álmot számomra a szabadságot jelenti, azt, hogy minden álmomat, és célomat meg tudom valósítani. Van lehetőségem arra, hogy, még ha nagyokat, és szinte lehetetlennek tűnő célokat is tűzök magam elé, van bátorságom, és támogatásom elérni azokat. Nincsenek negatív ionok a levegőben, nincs féltékenykedés az emberekben, tenni akarás, bátorítás, és pozitivitás amit az amerikai álom magában foglal.

6 különféle üzletet vezetek, a médián, és a fitneszen belül, és mindegyiket imádom. Van önbizalmam, és bátorságom ahhoz, hogy kiálljak magam mellett, mert tudom, itt képes vagyok rá. Van egy kellemes otthonom, a férjem lelkileg abszolút mellettem áll, úgy érzem, a sok munkámmal én is vissza tudok adni valamit a környezetemnek.

Sok ember azt állítja, hogy “az amerikai álom nem létezik többé”. Véleményem szerint, igen is létezik, csak ki kell tűzni a céljainkat, fel kell építeni az önbizalmunkat, és meg kell találnunk a lehetőséget a megvalósításukra.” Élni az amerikai álmot, az álmaink valóra váltását jelenti.

Számodra mit jelent az amerikai álom, kedves Olvasóm? Várom a hozzászólásokat, és véleményeket.

Szeretettel,

Marianna