Hogyan ünnepeltük az Új Évet az USA-ban?

New York-tól Las Vegas-ig, Amerika nagyvárosai mindenhol fantasztikus tűzijátékkal, és partyk-kal ünnepelte az új évet!

NEW YORK

New Yorkban a hőmérséklet bizony nem volt túl kegyes az ünneplő tömeghez, hiszen mindössze 10 Fahrenheit-et mértek a Times Squaren (ezt a hőmérsékletet legutoljára 1917-ben mérték) a világ egyik legismertebb, és legkedveltebb Új Évi helyszínén. Mariah Carey, Britney Spears és Kelly Clarkson lépett fel az ABC rendezvényén.

CHICAGO

Chicagot szintén fagyos éjszaka fogadta. A nagy hideg ellenére (0 Fahrenheit) több százezren özönlöttek a Navy Pier – hez megcsodálni a tűzijátékot, amely fénybe borította az eget a Lake Michigan fölött.

LAS VEGAS

Az egyik legcsodálatosabb tűzijáték show-t Amerika játszóterén, Las Vegasban csodálhattuk meg. A Stripen található kaszinók közül 8 rendezte meg saját tűzijátékát, így az Ég 15 percig ragyogott a Las Vegas Boulevard felett. Több, mint 350.000 ember látogatott el a Stripre, a biztonsági szolgálat hihetetlenül szervezett volt, hiszen a szomorú október 1.-ei las vegas-i lövöldözést követően a rendezők nem akartak semmilyen, még apró incidenst sem a városban. A hatalmas tömeg ellenére elmondhatom, hogy az éjféli tűzijáték lenyűgöző volt, és az ünneplők abszolút tiszteletre méltóan viselkedtek.

SAN FRANCISCO

A security San Franciscoban is erős volt, az emberek előre fel tudtak iratkozni egy un. “security alert”-re, hogy ha bármi nem várt esemény vagy veszélyhelyzet lépne fel, elkerülhessék azt.

SEATTLE

Seattle -ben egy 8 perces gyönyörű tűzijáték show-ban gyönyörködhettek az emberek, a város híres “Space Needle” helyszínén.

DALLAS

Dallasban pedig a “Reunion Tower” biztosított helyszínt a varázslatos Új Évi tűzijátéknak.

 

Marianna Jackson / Las Vegas, NV