Miért jó télen utazni?

A Los Angeles-i reptéren ülve írom ezt a cikket. Itt még mindig kellemes meleg van, de én Európába utazom, ahol már a hideg tél fogad. Az utazás nagyon izgalmas, és élvezetes dolog a számomra, bár a jetlag mindig megkeseríti az életemet. Már most tudom, hogy a 9 óra időeltolódás beteggé fog tenni, de a tény, hogy láthatom a családomat, és néhány fontos találkozó is vár rám, az egészet feledteti majd.

Hiszek benne, hogy a téli utazás egy teljesen más élményt nyújt, és másként élhetjük át, mint a nyári utazásainkat. Hogy miért érdemes télen útra kelni? Íme az én érveim:

  1. Nem szeretem a nyári viharokat. Különösen, amikor a repülőn ülve látom a gép körül cikázó villámlásokat, és érzem a széllökéseket. Tudom, hogy mindez nem jelent különösebb veszélyt a gépre nézve, de maga a tény, hogy villámlik körülöttem, miközben én próbálok pihenni, nem valami kellemes érzés. Igaz, télen hóviharokkal kell számolnunk, és sok helyen rengeteg hóval. Viszont a havat valahogy könnyebben viselem utazáskor, mint a nyári vihart. Emlékszem, körülbelül 3 éve Washington D.C.-be utaztam, és a gépünk magas hófal mellett landolt. A látvány varázslatosan szép volt.
  2. Annyira gyönyörű amikor havazik. Nagyon sok ember utálja a havat, de nekem gyermekkori emlékeket idéz, mivel Magyarországon nőttem fel, ahol a hó „igazi dolog”, pont úgy, mint a Karácsonyi filmekben. Imádom a karácsonyi vásárokat különösen Budapesten, és Bécsben is.
  3. A hotel árak lényegesen olcsóbbak, mint nyáron. Elmúlt éjjel itt Los Angelesben a Hiltonban szálltam meg, ahol egy gyönyörű szobát kaptam alacsony áron. Te is élvezheted a luxust, elérhető áron, amennyiben a téli nem főszezonban utazol (természetesen nem beszélek a karácsonyi, és a szilveszteri, vagy újévi szálloda árakról).
  4. Gyönyörű téli ruhákat tudsz viselni! Kabátok, csizmák, zoknik, és egyéb szép téli holmik viselése nem csak meleggé, hanem csinossá is varázsolnak téged. Amikor egy szép kabátot, és kényelmes pár csizmát viselsz , kellemesen, és divatosan érezheted magad.
  5. Még egy kiváló ok, hogy miért is jó télen utazni. Azok a múzeumok, és látványosságok, amelyek nyáron a turistákat vonzzák, télen kevésbé zsúfoltak, így sokkal élvezetesebb meglátogatni őket.
  6. Mit szólnál egy forró leveshez? A leves még télen is másképpen esik, mint nyáron. Próbálj ki különféle ízeket, és élvezd a forró tál levest egy hideg téli napon.

Képzeld el mindezt, amiket leírtam. Gyönyörű kabátban, és ruhában, kényelmes csizmában egy karácsonyi vásárt vagy múzeumot meglátogatva visszatérsz a luxus hotelszobádba, és rendelsz magadnak egy forró levest. Ha szerencsés vagy, még kandallód is van a szobában, de a hotelben biztosan. Élvezd a téli napokat, és lazíts, adj magadnak időt a pihenésre!

Marianna Jackson