Kellemes utazást!

Amikor az emberek azt kérdezik tőlem, “Te mivel foglalkozol?”, mindig elmondom, hogy van egy nagyszerű online magazinom, és fitnesz üzletem is az Egyesült Államokban, és Európában is. Ennek hallatán a válasz általában a megszokott, amerikai “WOW!” és az “Akkor te nagyon szerencsés vagy, hogy sokat utazhatsz!”

Valóban azt gondolom, igazán nem lehet okom panaszra, hogy olyan életet élek, amelyről sokan csak álmodnak. Két, egymástól abszolút távol álló világban valósítom meg az álmaimat. Azt viszont sokan nem tudják, hogy rengeteg mindent fel kellett adnom mindezért. Én a kemény munkában, a saját magunkba vetett hitben, és a kitartásban hiszek. A szerencsének nem sok köze van mindehhez.

Igen, imádok utazni, elsősorban az USA és Európa között. Utazni nagyon élvezetes dolog! Amikor a repülőgépen, felszállást követően a pilóta azt mondja: “Enjoy your flight! avagy Élvezd a repülést!” én azt nagyon komolyan veszem. Relax üzemmódba kapcsolok, és valóban élvezem a repülést. Hatalmas élmény! Landolni egy másik országban, vagy városban, megismerni más kultúrákat, új emberekkel találkozni, felfedezni a gyönyörű természeti csodákat, vagy a ragyogó nagyvárosokat, mindez mindenki számára elérhető kellene, hogy legyen!

Szeptember 27.-e a Világtúrizmus Napja, melyet az UNESCO alapított meg. Céljuk a túrizmus népszerűsítése, és az utazás jelentőségének promotálása.  Az elmúlt 6 évtizedben a túrizmus az egyik leggyorsabban növekvő, és legfontosabb iparággá vált a világon. A nemzetközi utazások száma az 1950-ben mért adatokhoz képest (amely akkor 25 millió volt), 2015-re közel 1.2 billióra nőtt.

Mindezzel összefüggően, a világ országaiban a nemzetközi túrizmusból származó bevételek – az 1950-es évben mért – 2 billio amerikai dollárról 1260 trillio dollárra nőtt 2015-ben. A turizmus a világ GDP 10 % -át teszi ki, és minden 10. munkából 1 – et ad.

Légy hát te is egyike a világ utazóknak! több millió, gyönyörű hely vár rád a világon!

Amennyiben te is – csak, mint én – nagyon célorientált vagy, meg tudod csinálni, semmi sem lehetetlen! Találd meg az úti célodat, tervezd meg, és dolgozz érte keményen!

Amikor majd felszáll a géped, és a pilóta szavait hallod: “Enjoy your flight!” , vedd majd komolyan, és valóban élvezd az utazást! Megérdemled!

Marianna Jackson , Las Vegas, Nevada