Felszállás előtti tippek a repüléshez!

A repülés csodálatos, és nagyon izgalmas dolog. Közel 20 éve repülök az Egyesült Államok, és Európa között, mindig lenyűgöz, és nem tudok beleunni. Az alábbiakban szeretném megosztani tapasztalataimat, és néhány hasznos tippet nyújtani az utazóknak, remélem segítséggel szolgálok.

  1. Állj készenlétben! Néha előfordul, hogy a repülőd indulási időpontja megváltozik, különböző okok miatt. Annak érdekében, hogy tudd a pontos indulást, a legokosabb dolog, ha feliratkozol az adott légitársaságnál az utaddal kapcsolatos fontos figyelmeztető üzenetekre, így akár sms-ben, akár e-mailben pontos tájékoztatást tudnak részedre nyújtani az indulási időpontot illetően.
  2. Találd meg a legkényelmesebb ülőhelyet! Ma már nem csupán a reptéren van lehetőség a check in-re, ezt megteheted kényelmesen otthonodban, hotelben, vagy bárhol, ahol internet van. Az online check-in-t leghamarabb 24 órával az indulásod előtt tudod elvégezni, amikor is meg kell adnod a pontos adataidat, kiválaszthatod a számodra megfelelő ülőhelyet, információt adhatsz a légitársaságnak a csomagjaidat illetően (mennyi csomagot adsz fel). Mindezzel jelentős időt spórolhatsz meg a reptéren.
  3. Légy benne biztos, hogy a kézipoggyászod valóban kézipoggyász! Ma már több légitársaság is szigorú szabályokat alkotott a kézipoggyászok méretével, és súlyával kapcsolatosan. Mielőtt a reptérre indulsz, légy biztos benne, hogy kézipoggyászod nem túlterhelt, és megfelel az előírásoknak, egyébként súlyos árat fizethetsz a túlsúlyért.
  4. Figyelj oda a make up, parfüm, folyadékok, és a kisebb tisztálkodási szereidre. A kézipoggyászban elhelyezett krémek, aerosolok, gélek, folyadékok mértéke nem lehet több, mint 3.4 ounce, vagy kevesebb. Én mindig már előre becsomagolom őket kisebb zacskókba, még otthon,így egyszerűen csak bemutathatom a zacskót, elkerülve a kézipoggyásznak a TSA emberei általi átnézését. Többször voltam már ebben a szituációban, nem csak idegesítő, de rengeteg időt is veszít ezzel az ember.
  5. Vigyél magaddal az útra ennivalót. A legtöbb légitársaság engedélyezi ételek felvitelét a fedélzetre. Én személy szerint mindig csomagolok néhány szendvicset, egészséges sütiket, protein szeleteket, magvakat.
  6. Próbáld ki a vegetáriánus, vagy egyéb speciális menüt a fedélzeten. Fontos, hogy legalább 48 órával előbb jelezd ezt a légitársaság felé. Nem csak finomabb, zsírszegény ételeket kaphatsz, de téged fognak kiszolgálni elsőként, még a többi utas előtt.
  7. Öltözz okosan. Ez leginkább a hosszú repülőutaknál, átszállásoknál érvényes. Öltözködj kényelmesen, nem gyűrődő ruhákba, és kényelmes cipőt viselj. Én mindig viszek magammal a fedélzetre plusz pulóvert, egy könnyű kasmír sálat, mert 10.000 km magasságban a fedélzeten bizony nagyon hideg tud lenni. A takaró, amit a légitársaság ad csak egy vékony pléd, ha fázós vagy, ezzel nem sokra mész. A hőmérséklet nem függ a nyártól, vagy téltől, a kabinban mindig hideg van!
  8. Próbáld ki a reptereken található lounge-ok valamelyikét. Különösen hosszú repülő utat követően, és ha több órás átszállási időd van, mindenképpen érdemes eltölteni pár órát egy kényelmes lounge-ben. Én személy szerint mindig kihasználom az alkalmat, és felfrissítem magam egy lounge-ben. Kényelmes fotelekben térítésmentesen internetezhetsz, elfogyaszthatsz kávét, snack-eket, és üdítő italokat, néhány lounge-ben zuhanyozhatsz is, sőt privát kis kabinokban relaxálhatsz. Az árakkal kapcsolatban jó ha előre érdeklődsz az adott repülőtérnél.

A repülés izgalmas, ne stresszeld túl magad. Vedd lazán az egész utat, és élvezd a repülést!

Marianna Jackson / Las Vegas, NV