Az én július 4.-ém

Mit jelent amerikainak lenni? 

Az Egyesült Államok két partra szakadt, köszönhetően az éles politikai vitáknak. A politika erősen visszahat a hétköznapi emberekre, érzéseikre, de semmi esetre sem a „büszke amerikai” hitvallásra. Több,mint 300 millió amerikai továbbra is büszkén vállalja nemzetiségét, kultúráját, és hovatartozását.

Ezen a július 4.-én ünnepeltük Amerika 241. születésnapját, országszerte felvonulásokkal, kerti partykkal, tűzijátékokkal.

Las Vegasban a párommal délelőtt a Summerlin területén megrendezett utcai felvonulást (Summerlin Patriotic Parade), és a gyönyörű Red Rock Hotel esti tűzijátékát választottuk Amerika születésnapjának megünneplésére.

Szerelmes vagyok az „amerikai életérzésbe”. Aki már járt az USA-ban, vagy itt él, pontosan érti, hogy mire gondolok. Imádom ezt az országot, imádom a hatalmas felhőkarcolókkal teli városokat, a gyönyörű vidéket, az Óceánt és az óceáni városokat, a hatalmas hegyeket, nemzeti parkokat. Imádom a pozitív energiát, ami körülvesz, bárhol is járok az országban.

Amerika mindig is a jobb életet reprezentálta.

Bár napjainkban kénytelenek vagyunk szembesülni a politikai problémákkal, azt gondolom, hogy Amerikának továbbra is a Világbékét, a Szeretetet, és az Egyenlőséget kell képviselnie. Amerika a szabadság földje, és a lehetőségek országa. Amerikainak lenni pedig a szabadság, a lehetőségek, és az egyenlőség hitében való bizalmat jelenti, és ezen értékeket képviselni.

Számodra kedves olvasóm, amennyiben amerikai állampolgár vagy, mit jelent amerikainak lenni?

Marianna Jackson / Las Vegas, NV