10 gyönyörű hely Californiában

Kalifornia az egyik legkedvesebb államom. Csodálatos időjárás, varázslatos és hosszú Óceánpart, nemzeti parkok, fitnesz lehetőségek, kulturális élmények, gyönyörű városok. Aki Kaliforniába látogat rengeteg sok mindent láthat, ezt az államot egyszerűen nem lehet megunni, vagy nem szeretni.

Összeállítottam egy Top 10-es listát az én kedvenceimről, de természetesen ezt a listát még nagyon hosszan sorolhatnám. Íme a kedvenceim Kaliforniában:

 

 

 

 

1. Santa Monica nálam egyértelműen az első helyen áll. Megmagyarázhatatlanul kellemes érzés bármennyiszer is e városban tartózkodom. Hihetetlen energiát, óceánparti hangulatot, és levegőt,  első osztályú hoteleket, luxus bevásárló központot, és butikokat kínál. A top látványosságok közé sorolom a híres Santa Monica Pier-t és a Third Street Promenade-ot, a Santa Monica Place-t (a kedvenc bevásárló központom), kiváló éttermeket, és kulturális látványosságokat.

Santa Monica Swimmers

2. The Hollywood Sign (LA): A híres “Hollywood” felirat több, mint a 9 betűből álló város neve. Ez a világ egyik legismertebb látványossága – szimbóluma az ambíciónak, a sikernek, a ragyogásnak.  Volt részem ellátogatni nekem is a felirathoz, több alkalommal, és mindig lenyűgözött.

Hollywood sign

3. San Diego egy vibráló, és gyönyörű város. Az Óceánpart a kellemes tengerparti klímával még vonzóbbá teszi e fantasztikus nagyvárost. San Diego beceneve “America’s Finest City” (“Amerika legkellemesebb városa”) igen találó. Mindenképpen megér egy vagy több látogatást, biztos, hogy életre szóló élményt fog nyújtani.

san diego

4. San Francisco-t körbehatárolja az Óceán, és a híres Golden Gate hidat is itt találhatjuk. A ragyogó hídon kívül az egyedül álló “Cable Car”-ok, a színes Viktoria stílusban épült házak, és a hatalmas felhőkarcolók teszik igazán rendkívülivé e nagyvárost. A partról hajóval látogathatunk el az Alcatraz szigetre, ahol a híres börtön található.

San-Fran

5. Golden Gate Park az otthona 10 tónak, és az egyik legkiemeltebb turista látványosság San Franciscoban. A parkon belül gyönyörű botanikus kertet, vízesést, vadéletet, piknik helyeket, turista utakat, épületeket találhatunk, és e park ad otthont több kulturális rendezvénynek is. Egész évben látogatható, és fantasztikus élményt nyújt.

Golden Gate Park

6. Lake Tahoe egy óriási tó Sierra Nevada-ban, California és Nevada határán. Az év 300 napján ragyogó napsütéssel fogad, így minden szezonban élvezhetjük a tó által nyújtott kalandokat. Nyáron az úszás, kajakozás, szörfözés, napozás, télen a tavat körülvevő hegyekben való síelés nyújt feledhetetlen élményt. A tó mellett kellemes hotelek, kaszinók várják a vendégeket.  

Lake tahoe

7. Death Valley National Park a különlegességek földje. Amerika legalacsonyabb, legforróbb, legszárazabb nemzeti parkja. Kalifornia keleti partját és Nevadát köti össze. A híres Titus Canyon is e parkban található, halott várossal, és csodaszép, színes, hatalmas sziklákkal. 

death-valley-istock

8. The Pacific Coast Highway Kalifornia legcsodálatosabb útvonala, amely végig fut egész Kalifornián, csodaszép látványban gyönyörködtetve bennünket.

Pacific Coast hwy9. Napa Valley Észak – Kaliforniában található.  A terület gyönyörűséges látvánnyal, és a híres, és hatalmas szőlőültetvényekkel fogadja a látogatókat. Napa Valley tökéletes azok számára, akik szeretnének kicsit elmenekülni a hétköznapokból, kényeztetni magukat néhány napig a világhíres spa-kban, és éttermekben.

Napa Valley

10.Sturtevant Falls a los angeles-i Nemzeti Erdőben található. A vízesés 50 foot magas, és lélegzetelállító látványt nyújt a rajta fekvő alga növényzettel.

sur

Marianna Szoke / Las Vegas, NV