Nagyvárosi fények vagy kisvárosi nyugalom?

Budapesten születtem, és egy kis faluban nőttem fel. Szabadidőmet gyermekkoromban egy közeli tó és park mellett, esetleg a hegyekben töltöttem a barátaimmal.

A falu nagyon szép, és csendes volt (még mindig az). Abszolút biztonságban éreztem magam, és elmondhatom, hogy boldog gyermekkort élhettem át. Tinédzser éveimbe lépve azonban elkezdett valami nagyon hiányozni. Nem tudtam pontosan mi, de annyit tudtam, hogy szeretném átélni a nagyváros adta izgalmakat. Csavarogni Budapesten, megtapasztalni az esti fényeket, és az energiát, amit csak egy nagyváros nyújthat.

 

18 éves voltam, amikor férjhez mentem, majd Budapestre költöztem. Abban az időben ez nagyon komoly, és hatalmas döntés volt a számomra. Szakítva a falusi nyugalommal, a fővárosba költözés bizony alapjaiban megváltoztatta az életemet. Nagyon gyorsan felnőttem, és városi lánnyá váltam, bár szívem mélyén néha hiányzott a kis falum.

18 évvel ezelőtt utaztam első alkalommal az Egyesült Államokba, Atlantába. Onnantól kezdve igyekeztem minél többször eljutni álmaim országába, és minél több helyet megismerni. Itt az USA-ban minden város más élményt nyújt. Atlantát követően többször ellátogattam Charlotte (NC)-ba, több alkalommal New York City-be, Washington D.C.-be, San Francisco-ba, San Diego-ba, felfedeztem szinte egész Californiát (amely a kedvenc államom), és azóta is folyamatosan utazom az USA-n belül. 9 éve Las Vegasban élek. Imádok felfedezni új városokat, helyeket, megismerni még többet az amerikai kultúrából. A nagyvárosok mellett imádom a kisvárosok által kínált nyugalmat is.

Örök kérdésként merül fel : Nagyvárosi fények vagy kisvárosi nyugalom?

Hogyan változik meg az életed, ha vidékről nagyvárosba kerülsz? Mire kell felkészülj? Íme az általam összeállított lista:

–          A „mindenki ismer mindenkit” dolog nem létezik többé.

–          Már nem foglalkozol a pletykákkal olyan szinten, ahogy azt korábban (vidéken) tetted.

–          Nem kell megosztanod az utat vezetés közben a földeken dolgozó járművekkel.

–          Egy nagyvárosban, sehová nem fogsz tudni odaérni 5 perc alatt.

–          Nagyvárosban új lakást találni bonyolult, és akár veszélyes is lehet.

–          Nem fogod többet megtapasztalni a „csend hatalmát”.

–          Nem minden zár be este 9-kor.

–          Többé nem létezik az, hogy „mindenből csak egy van”.

–          A tömegközlekedés nagyszerű, és egyben idegesítő is lehet.

–          Nem kell túl sokat utaznod ahhoz, hogy moziba menj.

A listát tudnám még sorolni, de kíváncsi vagyok a TE véleményedre is, kedves olvasóm. A te véleményed szerint melyek a legnagyobb különbségek a kisvárosi / vidéki és a nagyvárosi élet között?

Szeretnél kicsit játszani velünk?  Szeretnél ajándékot egyenesen Las Vegasból?

Oszd meg ezt a cikket magazinunk elérhetőségével együtt a saját Facebook oldaladon, és las vegas-i ajándékkal kedveskedünk 3 kisorsolt győztesünknek. A sorsolást március 15.-én tartjuk, a nyertesek nevei magazinunk Facebook oldalán lesznek elérhetőek.

Marianna Szoke, Las Vegas, NV.