Erős vagyok, megoldom!

Bármikor, amikor felmerül egy komoly, megoldandó probléma, amelyről beszélek az ismerőseimnek, mindig ezt a választ kapom: „Oh, te nagyon erős nő vagy, megoldod!”

Biztos vagyok benne, hogy te is hallottad ezt milliószor az életedben. Persze, nem adjuk fel, és nem menekülünk el a problémák elől, folytatjuk tovább, és tesszük, ami a dolgunk. Néha azonban az „erős nőnek” is szüksége van a bátorításra, és valakire, aki meghallgatja, aki támogatja őt, érzelmileg és lelkileg.

Mit jelent számomra „erős nőnek lenni”?
Ez a kifejezés sok mindent magába foglal. Számomra a legfontosabb talán az, hogy ha valami nem sikerül, ha megbukunk, merjünk felállni, és akár újra kezdeni mindent. Még akkor is, ha nagyon nehéz, és szinte kilátástalan a helyzet. Akkor is, ha nagyon közel vagyunk ahhoz, hogy végleg feladjuk. Keménynek kell lennünk, és dolgoznunk tovább, hogy elérjük céljainkat.

Az érzelmileg erős nő egyben rugalmas is. Szenvedélyesen kitart a koncepciója, és tervei mellett, és maximálisan elkötelezi magát – önmagának! Mindenkinek vannak utálói és mindenki körül ott hemzsegnek az un. „energia vámpírok”. De nekünk meg kell tartanunk a hitünket, és az önbizalmunkat ahhoz, hogy megkapjuk, amit szeretnénk!

A fentiek nagyon fontos szerepet töltöttek be az én életemben is, amikor 16 évvel ezelőtt elkezdtem a Fitness iskolámat kiépíteni Magyarországon, Budapesten. Akkor nem sokan hittek bennem. Túl fiatal, tapasztalatlan, és bátortalan voltam, fogalmam sem volt arról, hogy mit jelent az: saját üzletet vezetni.

Újságíróként dolgozva, és az egészséges életmód témáit tanulmányozva, a saját üzletemet építve vonzalmat, de félelmet is éreztem a változásoktól. Mindvégig megtartottam azonban a hitemet, és szépen, lassan lépegettem előre.

Ma már egy sikeres Fitness iskolát (Body ’n’ Soul Wellness Academy), és az Amerikai-Magyar Hírújságomat vezetem, és nagyon boldog vagyok, hogy nem adtam fel.
Erős és független akaratú nőnek lenni nem feltétlenül jelenti azt, hogy megvonod az érzelmeket magadtól. Néha úgy érzed, hogy az egész világ ellened van, igaz? Minden össze esküdött ellened, és nem érted, hogy miért történnek sorozatban a rossz és negatív dolgok az életedben. Hidd el, én is így érzem néha, és átélem ezeket a napokat. Szerencsés vagy, ha van melletted valaki, aki meghallgat, és bátorít néhány kedves szóval. Egy barát, egy családtag, egy mentor, aki mindig ott van, amikor szükséged van rá. Néha elegendő, ha „csak” kibeszélhetjük a „fájdalmunkat”, máris jobban érezzük magunkat.

Az erős nő tanul a múltbeli rossz tapasztalataiból. Régen hibáknak neveztem a rossz döntéseket, de ez nem fedi a valóságot. Ha belegondolunk, mindig döntések előtt állunk, és igyekszünk az adott helyzetben a helyes utat választani. Akkor, abban a pillanatban, szituációban úgy érezzük, az a helyes döntés, amit meghozunk. Később persze kiderülhet, hogy tévedtünk. De akkor úgy döntöttünk, és a múlton már nem érdemes gondolkodnunk. Nevezzük inkább rossz tapasztalatnak, ami a döntésünk után következett az életünkben.

Az erős nő felülkerekedik a „Nincs a meghívottak listáján” történeten is. Számítottunk rá, hogy meghívnak az adott rendezvényre, fontos eseményre, találkozóra, de ez nem történt meg. Nos, ezen rágódhatunk órákig vagy napokig, ha nem történt meg, akkor majd megtörténik legközelebb. Vagy lehet, hogy meg sem kell történnie. Ki kell tartanunk továbbra is a céljaink mellett, és lehet, hogy egyszer meglesz az a meghívás. Ha ez egy fontos jövőbeni célunkat érinti, akkor dolgozzunk tovább rajta, ne keseredjünk el, és ne merüljünk bele a negatív gondolatainkba, mert azok csak mélyebbre húznak bennünket.

Sokszor beszélgetek hölgyekkel a workshop-jaimon, vagy társaságban. Sokszor hallom egyesektől: „Nem vagyok elég jó erre a feladatra”, vagy „Nem hiszem, hogy én erre képes lennék”. Nagyon sok hölgy nem szereti önmagát. Nem szereti a testét, vagy a szituációt , amiben él.

Légy a saját magad inspirációja! Abszolút semmi ok arra, hogy azt mondd, te nem vagy képes megoldani az adott feladatot, vagy nem vagy jó bármire is. Miért mondod, ha meg sem próbálod? Bízz bennem, meg tudod csinálni! Csak folytasd és tarts ki az elkezdett úton!

Mindez nem jelenti azt, hogy nem lehetnek érzelmeid. Az erős nőnek is vannak gyenge pillanatai, csak ezt sokan nem is gondolják. Sírj, ha sírnod kell, kiabálj, ha úgy érzed, legyél mérges magadra, vagy másokra. Nők vagyunk, tele hormonokkal, és „nehezebb napokkal”, amikor minden rossz. De legyen elég erőd ahhoz, hogy mindezt nem mutatod másoknak. A sírás és a negatív gondolatok ne uralkodjanak el rajtad, ne vegyék el belőled a jót, és az erős oldaladat. Az erős oldalad azért erős, hogy győzzön. Még ha néha harcolnia is kell a gyenge ÉN-eddel.

Tudj bocsánatot kérni, és megbocsájtani. Ne élj haraggal a szívedben és a lelkedben. Lépj túl azon, ha valaki megbántott, és koncentrálj a feladataidra.

Nem számít, hogy sovány vagy duci vagy, hogy alacsony, vagy magas, fiatal vagy idős.
Egyedül az számít, hogy szeresd önmagadat, szeresd a testedet, merd felvállalni a szexuális kisugárzásodat, higgy magadban, és folyamatosan építsd magad lelkileg és fizikailag egyaránt.

Higgy magadban! Te te vagy, nincs hozzád hasonló, és ne akarj másokra hasonlítani. Te attól vagy különleges, amilyen vagy.
A sok harcnak, és tapasztalatnak köszönhetően ma már én is bátor és erős nő vagyok!
A válaszom az ismerőseim véleményére pedig mosolyogva csak ennyi: „Persze, erős vagyok, megoldom!”

Marianna Szoke / Las Vegas, NV.

Kimondottan hölgyeknek tartott workshop-jaimmal, előadásaimmal kapcsolatosan bővebb információért fordulj bátran hozzám: marianna@bnsteam.com