Felfedezem Amerikát!

Szeretettel köszöntelek kedves Olvasóm!

Amikor ezeket a sorokat írom, a las vegas-i otthonomban, vegyes érzések kerítenek hatalmukba, és rengeteg gondolat cikázik a fejemben. 18 évvel ezelőtt, amikor felszálltam az American Airlines Atlantába tartó járatára mérhetetlen izgalom, és kíváncsiság töltött el. Két éves intenzív angol nyelvtanulást követően azt gondoltam, hogy tökéletes nyelvtudással vágok neki a Nagy Kalandnak, első amerikai utamnak! Miért éppen Atlantát választottam? A válasz egyszerű: egyedül abban a városban volt egy kedves fiú, akivel akkoriban leveleztem, nem e-maileztem – leveleztem. Az akkori angol tanárom adta meg a nevét és postacímét, hogy ha amerikai barátokat keresek, őt bátran keressem fel, nagyon kedves és segítőkész. Több hónapos levelezés után kaptam egy meghívást az otthonába!

Elintéztem a vízumomat, a repülőjegyet, és megszerveztem az utazásomat. Minden nagyon új és izgalmas volt! Amikor a hatalmas gépmadár leszállt Atlantába, a meghatottságtól sírni tudtam volna. Nem hittem el, hogy az, amiről álmodtam, és az, amiért dolgoztam és tanultam, most valóra vált: Megérkeztem Amerikába!

Az atlantai 3 hónapom volt az első időszak, amelyet az Egyesült Államokban töltöttem! Megtapasztaltam egy teljesen más világot, más kultúrát, és szokásokat. Nem felejtem el sosem: az emberek az utcán rám köszöntek, és megkérdezték, hogy vagyok. Én meg nem értettem….kérdeztem a barátomat, hogy ez miért van. Ő csak mosolygott, és elmagyarázta, hogy itt ez a “szokás”. Sorolni tudnám azt a rengeteg élményt, és újdonságot, amit kaptam az első amerikai utamtól. Arról nem is beszélve, hogy az “angol nyelvtudásom” közel sem volt tudás-nak nevezhető. Az első három hónap alatt, amíg Atlantában tartózkodtam, sokkal többet tanultam, mint két év alatt Budapesten.

A blogomban bemutatom azokat a városokat, érdekes helyeket, amelyekre sikerül eljutnom itt az USA-ban. Leírok érdekes történeteket, és bemutatok gyönyörű helyeket.

Ma már itt élek Las Vegasban, és rengeteg helyen jártam az USA-n belül. Nagyon sok baráti és üzleti kapcsolatra tettem szert, és rengeteg élménnyel lettem gazdagabb. Sokszor lehetetlennek tűnt az, hogy egyáltalán vissza tudjak utazni Amerikába Magyarországról, de megcsináltam.Hogy hogyan? Azt a hamarosan elkészülő könyvemben olvashatod majd, kedves Olvasóm.

Las Vegasról, Nevada államról és Californiáról már írtam a blogomban, és írtunk az utazási rovatunkban is. A következő alkalommal bemutatom Atlantát, első amerikai utam helyszínét, majd pedig a felhőkarcolóiról híres, varázslatos New York City-ről fogok írni, ahol már több alkalommal jártam, legutóbb idén szeptemberben.

Szeretettel várom a kérdéseket, véleményeket, hozzászólásokat privát üzenetben is, vagy comment-ként itt az újság oldalain.

E-mail elérhetőségem: info@ahj.wpblog.hu

“Keep your dreams alive!”

Szeretettel,

Marianna