Speciális Olimpia az Angyalok városában

Június 25.-én abban a megtiszteltetésben lehetett részem, hogy részt vehettem a „Special Olympics” ünnepélyes megnyitóján, Los Angelesben.

Amikor azt mondom, hogy a megnyitó felejthetetlen, és megható élményt nyújtott, azt gondolom ez nem kizárólag az én véleményem, és nem csak bennem törtek fel érzések, hanem a los angeles-i stadion közel 70.000 nézőjében is.

 

 

A Speciális Olimpia versenyzői hatalmas lelkesedéssel és győzni akarással érkeztek az Angyalok városába, az Olimpiai Játékokra, arra a helyre, ahol nincs különbség egészséges, és beteg gyermek vagy felnőtt között, ahol nem számít ki – melyik országból érkezett, gazdag vagy szegény, milyen betegséggel küzd, milyen a bőrszíne. Kizárólag az egyetlen dolog számít: megmutatni a világnak, hogy mit jelent az: akaraterővel elérhetjük a céljainkat, és megvalósíthatjuk az álmainkat!

A megnyitó ünnepségen az egyik sportoló ezt nyilatkozta: „Gyermekkoromtól kezdve arról álmodtam, hogy egy napon itt lehetek Los Angelesben, még inkább arról, hogy sportolóként részt vehetek a Speciális Olimpián. Harcoltam, hogy mindez megvalósuljon, és ma itt állok, és versenyezni fogok. Egy álmom vált valóra, amiért keményen kellett küzdenem, de minden perc megérte.”

177 országból érkezett az a 6500 sportoló, akik szombaton este felvonultak a los angeles-i stadionban példát mutatatva nekünk a kitartásukkal, az akaraterejükkel, a győzni akarásukkal, és a hitükkel.

Gondolkodjunk el pár percre, és vegyük észre azt az erőt, amely bennünk lakozik, azt a szépséget, amit a lelkünk nyújt, azt az akaraterőt, amivel éljük a mindennapjainkat. Mi tart vissza bennünket attól, hogy erősek legyünk, és tartsunk ki az álmaink, céljaink mellett? Hogy küzdjünk, még akkor is, amikor kilátástalan a helyzet, még akkor is, amikor már ezerszer veszítettünk?

Egyszer sikerül, csak soha nem szabad feladni!

Szőke Marianna / Los Angeles, CA