Boldog születésnapot Amerika!

Július 4.-én ünnepeljük az Egyesült Államok születésnapját, amely az amerikai embereknek egy kiemelten fontos ünnep. Szeretném elmondani a blogomon keresztül, hogy személy szerint nekem mit jelent ez a nap.

A legelső alkalommal, amikor itt lehettem Las Vegasban július 4.-én, kimondhatatlanul boldog voltam, és soha nem felejtem el azt az érzést, amely hatalmába kerített, és azóta is bennem él.

Arról már beszéltem, illetve írtam, hogy kezdetben nem ismertem senkit sem ebben a városban (és sehol Amerikában). Jó néhány évvel ezelőtt, azon a bizonyos július 4.-én már voltak ismerőseim, és barátaim, akik meghívtak engem is a Mirage Hotel & Casino egyik penthouse -ban rendezett július 4.-ei partyra. Emlékszem minden vendég – én is – Amerika színeit: piros, fehér és kék színű ruhát viselt, vagy legalább ezen színekből összeállított kiegészítőt. Nagyszerű társaság, finom ételek és italok, kellemes beszélgetések jellemezték a party-t, ahol nagyon jól éreztem magam.

A baráti összejövetelünket követően sétáltam hazafelé a Strip-en, és este 9 óra előtt megálltam az úton, ahol már emberek százezrei gyülekeztek, izgatottan várva a világszerte híres Július 4.-ei las vegas-i esti tűzijátékot.

Las Vegas világszinten az elsők között áll a show műsorok szervezésében, és lebonyolításában, természetesen a tűzijáték megszervezésében sem kellett csalódnunk. Az egész a Bellaggio Fountains vízi játékával kezdődött, amelyhez néhány másodpercet követően csatlakozott a Ceasar Palace mögül feltűnt tűzijáték. A víz és a tűz összehangolt játéka hihetetlenül gyönyörű összképet alkotott. Ma is jól emlékszem, csak álltam ott az úton, meghatottan, könnyeimmel küszködve….öröm könnyekkel, hiszen ez volt az egyik álmom, ezért kellett keményen dolgoznom, feladva sok mindent, hogy egyszer átélhessem a július 4.-ei ünnepséget egy amerikai nagyvárosban.

A Függetlenség Napja, vagy ahogyan többen is nevezik “Fourth of July” vagy “July 4th” nemzeti ünnep az Egyesült Államokban, amelyet az amerikaiak világszerte fesztiválokkal, ünnepségekkel, tűzijátékokkal, party-kkal, politikai beszédekkel, családi és baráti összejövetelekkel ünnepelnek.

Ünnepeljük hát mi is ennek a gyönyörű országnak a születésnapját, élvezzük a baráti és családi társaságunkat, fogyasszunk finom falatokat, és csodáljuk meg a helyi tűzijátékokat.

Happy Birthday America!

Marianna Szoke / Las Vegas, NV