Hungarian Heritage Festival

A „Hungarian Heritage Festival”-t a Hungarian Heritage Foundation szervezte immáron negyedik alkalommal, 2015 május 9.-én egy csodálatos parkban, Belmont, Californiában.

A San Francisco-i „Hungarian Heritage Foundation” egy non-profit szervezet. Küldetésük, hogy népszerűsítsék a magyar kultúrát, nyelvet. Az éves szinten megrendezett „Hungarian Heritage Festival” önkéntesek lelkes munkája, és pénzügyi segítségnyújtás a Magyar Közösségi Központnak.

Több ezer ember látogatta meg szombaton a fesztivált, és élvezte a magyar népzenét, táncot, előadásokat, az ízletes magyar ételeket.

A fesztivált megtisztelte jelenlétével Dr. Kálmán László los angelesi főkonzul is, aki ünnepélyes nyitóbeszéddel üdvözölte a vendégeket. A főkonzul ünnepi beszédében elmondta, hogy mindig megható és felemelő érzés, ha az anyaországtól sok ezer mérföldre élő magyarok rendezvényeket tartanak, ünnepelnek, ápolják hagyományaikat és büszkék kultúrájukra.

„A San Francisco öböl-környéki magyarok részei a Nemzetnek, számíthatnak Magyarországra és Magyarország is számít Önökre!” – mondta a főkonzul.

Dr. Kálmán László megemlékezett a fesztivál alapító tagjai közül Zentai Ildikóra, aki már sajnos nem ünnepelhet a San Francisco-i magyarokkal, és beszédében elmondta: „ A nagyszerű Zentai Ildikónak, az amerikai-magyar ügyek igazi és valódi jószolgálati nagykövetének, valamint a San Francisco-i woodside-i Magyar Katolikus Misszió világi elnökének emlékét örökre megőrizzük!”

Az ünnepélyes zászlós bevonulás,és az amerikai és magyar himnusz után a vendégek színvonalas programokat élvezhettek több helyszínen.

Csodálatos idő, nagyszerű emberek és pozitív energia jellemezte ezt a napot, ahol mindenki jól érezte magát.

Fotók és helyszíni tudósítás: Szőke Marianna

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA