Élet az Egyesült Államokban

Szeretettel köszöntelek kedves Olvasóm!

Az elmúlt években nagyon sokan kértek, hogy írjam meg a történeteimet, adjak egyféle bátorítást mindazoknak, akik szeretnék valóra váltani az álmaikat, és elérni céljaikat. Nos, ezt a blogot többek között ezért kezdem most el.

Volt már nekem blogom, írtam is 2 éven keresztül (angol nyelven), de idő, és energia hiányában abba hagytam. Az előző blogom kimondottan szakmai volt, itt, az újságom oldalain keresztül inkább magán jellegű, “sztorizós” blogot írok majd, olyan dolgokról, amelyeket átélek, sikerekről, kudarcokról, az amerikai életről, álmokról,és az álmok beteljesüléséről, a mindennapokról.

Szeretnék támogatást és segítséget nyújtani a tanácsaimmal azoknak, akik félnek megtenni azt a bizonyos lépést, amely a céljaik elérésének, vagy éppen életük gyökeres megváltoztatásának az alapja.

Jelenleg írom a következő könyvemet is, amely kimondottan magán jellegű, és lélekemelő, inspiráló történeteket foglal magában. Erre még picit várni kell, de apró lépésekkel haladok azzal is. A legutóbbi könyvem “Testformálás felsőfokon” viszont néhány héten belül már kapható lesz, elsőként magyar nyelven.

Nagyon röviden rólam:

Budapesten születtem, egy kis faluban nevelkedtem, tanultam amerikanisztikát, üzleti és marketing tanulmányokat, újságírói és marketing diplomákat szereztem, továbbá több amerikai diplomával rendelkezem a fitness terén.

Akik ismernek, tudják, hogy két fő dologgal foglalkozom: Média és Fitness.

A médiában közel 10 évig dolgoztam Magyarországon, számos magazin munkatársa, és szerkesztője voltam, jelenleg a tulajdonosa és főszerkesztője vagyok az Amerikai-Magyar Hírújságnak, és dolgozom itt Las Vegasban két másik helyi magazinnak is.

A fitnessben pedig közel 20 éve dolgozom. Duci kislányból fitness modellé “cseperedtem”, ami közel sem ment ennyire egyszerűen, mint ahogyan ezt most itt leírom. Rengeteg tanulás, nagyon nagy akaraterő, kitartás, kemény diéták, és a rendszeres sport vezetett ahhoz, hogy ma már kijelenthessem, sikeres vagyok e szakmában is. Két éve Andre Agassi fitness modellje voltam, és több újságnak is dolgoztam – felkéréseket még mindig szívesen teljesítek.

DSC_3882-1 copy

Tulajdonosa vagyok a Body ‘n’ Soul Wellness Academynek, amelynek több helyszíne is található Európában.
Két éve kifejlesztettem a saját programomat, mely a Spine Balance Training program nevet viseli. Ehhez elkészítettem Las Vegasban a DVD-met, és megírtam hozzá a könyvemet is.

19 éve utazgatom Európa és az USA között. 21 évvel ezelőtt azért kezdtem el angolul tanulni, mert az volt az álmom, hogy egy nap eljutok az Egyesült Államokba. Két év intenzív angol tanulást követően felkerekedtem…és első állomásom Georgia államban, Atlanta volt. Egy családnál laktam több, mint két hónapig…rengeteg tanultam, és rengeteg tapasztalatra tettem szert.

Imádom ezt az országot, az életstílust, az emberek nyitottságát, mosolygását, pozitív életszemléletét, az “amerikai feeling-et”.

Nagyon sok barátra tettem szert, akik mindig velem vannak, jóban-rosszban.

Hogyan kezdtem, és miért? Hogyan alakult az elmúlt közel 20 évem? Merre jártam, miket láttam, miket tapasztaltam? Hogyan töltöm a hétköznapjaimat, a szabadidőmet, hogyan alakul a munkám?

Terveim szerint heti több alkalommal is jelentkezni fogok a blogommal, magyar és angol nyelven egyaránt, mivel újságunkat a világ számos tájáról olvassák, talán adok némi lelki erőt, támogatást, és sok érdekes és hasznos információt azoknak, akik követik a blogomat, és kíváncsiak arra, hogyan lett egy “falusi kislányból” las vegas-i üzletasszony?

Szeretettel várom a kérdéseket, véleményeket, hozzászólásokat privát üzenetben is, vagy comment-ként itt az újság oldalain.

E-mail elérhetőségem: info@ahj.wpblog.hu
Weboldalaim: www.mariannaszoke.com, www.body-soul.hu, és természetesen itt az újság weboldala is.

“Keep your dreams alive!”

Szeretettel,
Marianna