Karácsonyi Csillag 2020

Kedves Olvasóim,

Azt gondolom, mindannyian megegyezhetünk abban, hogy készen állunk magunk mögött hagyni a káosszal, és stresszel teli 2020-as évet. Az év végén azonban egy olyan fantasztikus jelenségnek lehettünk a szemtanúi, amely mindenképpen reménnyel, és mosollyal tölt el bennünket. A “Great Conjunction”-ról, avagy a “Nagy kapcsolódásról” beszélek, amely 2020 december 21.-én történt az Univerzumban.  

Ez a jelenség 20 vagy több évente történik, amikor két hatalmas bolygó (a Saturnusz és a Jupiter) közelit egymáshoz. Nagyon sok irásban ezt az égi jelenséget az Aquarius Kor kezdetének tekintik. 

Annak ellenére, hogy a Jupiter és a Szaturnusz minden 20 évben közelit egymáshoz, az idei azért volt különleges, mert a két bolygó fényes ragyogása teleszkoppal is látható volt. Továbbá, az esemény annyira közel volt Karácsony napjához, hogy keresztények Jézus visszatérésének jeleként is tekintik. 

1405-ben, amikor a Great Conjuction feltűnt, az egyben Európa Sötét korszakának a végét jelentette, és a Renaissance kezdetét hozta el. 

Nos, ha arra gondolunk, hogy a 2020-as év sötét korszaka volt az emberiségnek, a fentiek alapján a Jövő Év sok újat, és ragyogást hoz majd a számunkra. 

Ugyanakkor, én űgy gondolom, hogy sokat tanulhattunk ebből az évből, magunkról, egymásról, a türelemről, az elfogadásról. Tekintsünk a 2021-es évre pozitivan, vigyázzunk magunkra, a családjainkra, és egymásra. Forduljunk türelemmel, és békével egymás felé. 

Szeretettel,

Marianna

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*