Mennyi, és milyen tipusú vizet igyunk naponta?

Sokszor egész egyszerűen elfelejtünk inni. A mai modern világban, mindannyian szuper elfoglaltak vagyunk, eszünk valamit napközben, és fogyasztunk folyadékot is, vizet, üditőket. De vajon elengendő, és megfelelő mennyiségű folyadékot – főleg vizet – fogyasztunk? 

Különböző tanulmányok bebizonyitották már a megfelelő mennyiségű, és minőségű viz fogyasztását. Az azonban egyénileg változó, hogy kinek mennyi viz fogyasztása ajánlott, mennyire él aktiv életet, milyen testsúllyal rendelkezik, férfi, vagy nő, felnőtt, vagy gyermek. Nem általánosithatunk tehát. Mindenkinek ismernie kell a saját testét ahhoz, hogy tudja mennyi folyadékra van szüksége. 

Örök visszatérő kérdés: a csapviz jó, vagy káros? 

A csapviz egyáltalán nem sorolható a rossz kategóriába, ásványi anyagokat, úgy, mint kálciumot, magnéziumot bőven tartalmaz, amelyek elengedhetetlenek az egészségünk fenntartásához. A rossz dolog a csapvizben az, hogy rengeteg kemikáliát adalékolnak bele, amely már viszont káros az egészségünkre. Azonban ennek kiszűrésére is van egy tökéletes megoldás, mégpedig kiváló minőségű szűrők. Szivesen megosztom az én kedvencemet, amely ezen a linken található:  https://www.anrdoezrs.net/click-100214246-14056234

Én Nevada államban, Las Vegasban élek, és nálunk borzalmasan rossz minőségű a csapviz. Mióta azonban ezt a szűrőrendszert használjuk itthon, élvezetes, és egészséges, finom vizet fogyaszthatunk egyenesen a csapból. Nem kell többet vásárolnom a drága flakonos vizeket. 

Testünknek elengedhetetlenül fontos a viz, az életben maradásunkhoz szükséges. 

A vizfogyasztás egészségre gyakorolt hatása:  

  • Segiti az emésztést, és a kiválasztási folyamatokat 
  • Normális tartományban tartja a testhőmérsékletünket 
  • Egészségesen tartja az izületeket 
  • Megvédi az érzékeny szöveteket 

Amikor nem iszunk elegendő vizet, fáradtnak, és levertnek érezzük magunkat, fejfájással és izületi gondokkal küzdhetünk.

Mennyi vizre van szükségünk? 

Néhány embernek az ajánlott napi 8 pohár vize elegendő, mig másoknak többre is szükségük lehet. 

Az átlagos, ajánlott vizfogyasztás pedig az alábbi: 

  • Kb 15 pohár  (3.7 liter) folyadék férfiaknak 
  • Kb 11 pohár  (2.7 liter) folyadék nőknek 

A fenti mennyiségek vizből, és vizet tartalmaző egyéb folyadékokból, és ételekből származhat. These recommendations cover fluids from water, other beverages and food. About 20 percent of daily fluid intake usually comes from food and the rest from drinks.

Marianna Jackson , Las Vegas, NV 

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*