A stresszmentes élet titka

A mai stresszel teli világban, a cselekedeteinkre való fókuszálás, és az önmagunkra való odafigyelés fontosabb, mint valaha. Amennyiben odafigyelsz önmagadra, a gondolataidra, érzéseidre, cselekedeteidre, sokkal kiegyensúlyozottabb, és boldogabb életet élhetsz. 

A fentiek megvalósitása nem bonyolult dolog. Valóban teljes életet élhetsz, ha megtanulod uralni cselekedeteidet. 

Példának okáért, tegyük fel, hogy este leülsz a TV elé, és befalsz egy zacskó csipszet. Szinte gondolkodás nélkül, már egyfajta rossz szokásként teszed, talán rá sem eszmélsz, mit csinálsz, hiszen minden nap ezt teszed.

A jövőben próbáld ki ezt: ahelyett, hogy leülnél a TV elé, menj ki a szabadba, és sétálj egyet, vagy ha mégis a TV-zés mellett döntesz, a chipsz helyett válassz egészséges snack-et, mint például egy cukormentes joghurt, szeletelt zöldségek, gyümölcsök, vagy egy egészséges protein turmix. 

Nekem van egy kedvencem, amit már hónapok óta fogyasztok, amely eltelit, nem puffaszt, nincs utóize, és kellemes érzést kelt a gyomromban. Egy amerikai orvos által létrehozott protein shake, amely 21 gramm proteint, és 1 gramm szénhidrátot, zero cukrot tartalmaz, nem tartalmaz továbbá szóját, tejet, és mesterséges izesitőket. A cégnek nagyon finom protein csokijaik is vannak. 

Próbáld ki te is, ha egy finom, és tiszta, egészséges protein shake-re vágysz:  https://orgain.com/collections/protein-shakes/products/20g-plant-based-protein-shake

Mi a helyzet a testedzéssel? 

  • Figyelj a tested jelzéseire. Hogy érzed magad? Hogy érzed, az izmaid kötöttek, ellazultak, készen állsz a mozgásra? 
  • Miközben mozogsz, mennyire viseli meg a testedet? Jó érzést kelt benned, vagy fájdalmat okoz? 
  • Mialatt tornázol, koncentrálj az adott izomcsoportra, amelyet mozgatsz. Érzed az izmaid munkáját? 
  • Figyelj az érzéseidre, a gondolataidra. Mit érzel a mozgásprogramod végén? Jól esett? Szeretnéd ugyanezt a módszert legközelebb is, vagy más mozgást választasz majd inkább? 
Élj a mának, és élvezd minden pillanatát. 
 
Marianna Jackson , Las Vegas, NV 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*