Figyelj testedre és lelkedre egyaránt!

“AZ ÖNMAGUNKRA VALÓ ODAFIGYELÉS ELSŐRENDŰ DOLOG, NEM LUXUS! ” Marianna Jackson 

Ez az év tele van kihivásokkal, és még nem értünk a végére. Úgy érzem, egyetért mindenki velem, ha azt mondom: egy szempillantás alatt éles fordulatot vett az életünk. A világjárvány leblokkolja agyunkat, eltölti testünket stresszel, elménket pedig negativ gondolatokkal, és félelemmel. 

Ebben a nehéz időszakban azonban még fontosabb, hogy odafigyeljünk önmagunkra, és ápoljuk testünket, lelkünket egyaránt. Szeretnék megosztani néhány hasznos tanácsot, amely segithet csökkenteni szervezetünkben a stresszt, valamint kiegyensúlyozottabb életet élni. 

1. FIGYELJ AZ EGÉSZSÉGEDRE!  Kiemelten fontos az, hogy figyelj tested jelzéseire, és amennyiben úgy érzed, hogy valami nincs rendben, keresd fel az orvosodat. Nagyon sok orvos, és kezelőközpont a járvány alatt is fogadja a betegeket. (Megjegyzés: ezt a cikket Las Vegasban, NV -ben irom, az angol nyelvű cikkemnek a forditásaként, igy a magyarországi gyógyellátással kapcsolatosan sajnos nincsenek naprakész információink, mindenképpen érdeklődj a helyi rendelőintézetben, amennyiben ápolásra szorulnál te, vagy család tagod.)

2. MOZOGJ! Sok fitnesz terem jelenleg zárva van, vagy ismét bezár. Azonban a termeken kivűl is számtalan lehetőség áll rendelkezésre ahhoz, hogy mozogjunk. Menj ki a természetbe sétálni, vagy kocogni, vagy pilatesezz, jógázz otthonodban. A rendszeres testedzés mindenképpen hasznos segitője annak, hogy elfelejtsd – mégha csak egy időre is – a járvány okozta stresszt. 

3. TÁPLÁLKOZZ EGÉSZSÉGESEN! Sok ember úgy igyekszik leküzdeni a stresszt, hogy üres, és feleslegesen sok kalóriát visz a szervezetébe, ez az un. stresszes evés. Sajnos az egészségtelen snack-eknek a végeredménye jó néhány plusz kiló lesz, amit aztán nagyon nehéz lesz leadni. A stressz okozta kényszerevést váltsd fel tudatos táplálkozásra. Figyelj oda minden falatra amit megeszel, figyelj a tested jelzéseire, valóban éhes vagy, vagy csak unalmadban, vagy a stressz miatt eszel. Az egészséges étkezés az immunrendszeredet is erőssé teszi, amely segit téged abban, hogy elkerüld, vagy könyebben leküzd a virust.

4. GYAKOROLD A MEDITÁCIÓT! Ez egy nagyon fontos módja annak, hogy az elmédet is egészségesen tartsd. Rengeteg meditációs technika létezik, találd meg a számodra megfelelő megoldást, és gyakorold azt minden nap. 

5. VÉGY EGY KELLEMES, MELEG FÜRDŐT!  Élvezd az “én idődet”, időzz el a habos vizben, gyújts gyertyákat, hallgasd a kedvenc zenédet, és lélegezz mélyeket, élvezd a viz ellazitó hatását. 

6. GYAKOROLD A MÉLY LÉGZÉSI TECHNIKÁKAT! Ez is egyfajta meditációként hasznositható. Találj egy kellemes nyugodt helyet a környezetedben, és koncentrálj a légzésre. Lélegezz be jó mélyen, orrodon keresztül, tartsd bent a levegőt néhány másodpercig, majd jó hosszan, szájon át lélegezz ki. Jót tesz nem csupán a lelkednek, de a belső szerveidet is regenerálja. 

7. KOMMUNIKÁLJ A CSALÁD TAGJAIDDAL, SZERETTEIDDEL, BARÁTAIDDAL! A járvány miatt nem tudjuk meglátogatni a családunkat, barátainkat, de ez még nem ok arra, hogy ne is beszéljünk, vagy ne láthatnánk egymást. A mai modern világban számtalan lehetőség van arra, hogy kamera segitségével “találkozzunk”, beszélgessünk, mintha személyesen látnánk egymást. Hivd fel a barátaidat, ismerőseidet, és érdeklődj felőlük, kérdezz rájuk, nincs-e szükségük segitségre, hogy érzik magukat. Már néhány perces beszélgetés is felvidithat bennünket. 

8. TISZTELD ÖNMAGAD! Nem várhatod el másoktól, hogy szeressenek, ha TE nem szereted, nem fogadod el saját magad. Légy kedves önmagadhoz, tiszteld magadat. Gyakorold minden nap, látni fogod a pozitiv hatását napról-napra. A környezeted is érzékelni fogja a belülről fakadó szépségedet. 

9. HALLGASD A KEDVENC ZENÉDET! A zenének fantasztikus terápiás hatása van. Mozogj, táncolj, énekelj, kapcsold ki magad a zene hatására. Feltölt energiával, csökkenti a stresszt, boldoggá tesz. 

10. NE FELEJTS EL NEVETNI!  Találd meg a módját annak, hogy nevethess. A nevetés gyógyitó erővel bir, azonnali hatással csökkenti a negativitást a szervezetben, és erősiti az immunrendszert is. 

Diplomás Health & Wellness Coach-ként napi szinten foglalkozom nőkkel, akiknek szükségük van segitségre az életmód váltás, az önmagukhoz való visszatérés terén. Egy fantasztikus programot állitottam össze kimondottan Hölgyeknek, amellyel bizonyitottan csökkenthetjük a stresszt a szervezetünkben. Keress bátran, amennyiben érdeklődsz a programom iránt. 

Szeretettel,

Marianna Jackson

(info@americanhungarianjournal.com)

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.