A COVID egyik mellékhatása

A minap, a nappaliban üldögélve azon elmélkedtem, hogy a COVID-19 megjelenése óta szinte kivétel nélkül minden napunk ugyanúgy telik. Egy filmre emlékeztet engem ez az egész, az volt a cime, hogy: Ground Hog Day Bill Murrey főszereplésével. A filmben Bill minden nap ugyanazokat a dolgokat tette, nagyon ritkán eltérve a megszokott dolgoktól. 

Az jár most az eszemben, hogy a feleségemmel mi is ezt a filmet éljük át. Reggelente általában én ébredek fel előbb, átfordulok felé, és megpuszilom az arcát. Összeszedem magam, és kimegyek a hálószobánkból a nappaliba. Elhelyezkedem a kényelmes kanapénkon, és meghallgatom a friss hireket. Hamarosan ő is felkel, elkészit egy finom frissen préselt zöldség-gyömölcs levet, majd Pilatesezik egy órán keresztül. Ezt követően elkésziti a reggelinket, amit együtt elfogasztunk. 

Azon elmélkedtem, hogy még a reggelink is szinte minden nap ugyanaz. Amikor ezt megemlitettem neki, egymásra néztünk, és a néhány másodperces csendet követően nevetésbe törtünk ki. Hamar felismertük, hogy azonnal változtatni kell a mindennapjainkon, mert ez igy nem mehet tovább. 

A COVID-19 miatt otthon maradásra kényszeritenek bennünket, megszűnt a szabadságunk, nem szivesen megyünk emberek közé. 

Azonban kellő óvatossággal még mindig élvezhetjük az Életet. Ha odafigyelünk, és vigyázunk magunkra, és egymásra, akkor ezt a virust könyebben legyőzhetjük. 

Azon a reggelen megszerveztünk magunknak egy kirándulást a közeli hegyekbe, Mt. Charleston-ba. Összeraktunk egy kis snack-et, inni valót, és felautóztunk a hegyekbe, ahol fantasztikusan szép napot töltöttünk el együtt. Élveztük a friss levegőt, a kellemes időt, és a hegyek látványát. Azonnal éreztük a természet terapetikus hatását, kitisztitottuk a gondolatainkat a virus okozta negativ hatásoktól, és csak élveztük az Életet. 

Azt javaslom, ha rajtad is elhatalmasodna a stressz, a virus miatti aggodalom, az unalmas hétköznapok megszokottsága, akkor nézz körül a környezetedben, és kirándulj a természetbe.

Annyi gyönyörűség van a világban, ismerjük fel a környezet szépségeit! Megváltoztathatja a gondolkodás módodat, és hangulatodat pozitiv irányba tereli. 

Ime néhány fotó a mi kirándulásunkról. 

Michael Jackson

 

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.