Hogyan kezeljük a koronavirus okozta stresszt?

Reggel ez az első, amit hallunk, aztán a nap folyamán a social media oldalakon, a TV-ben, újságokban mindenhol ezzel találkozunk. Este lefekvéskor ez jár az eszünkben. Aztán szépen lassan kikészülünk tőle, mert már nem akarjuk hallani, mégis ezt kapjuk mindenhonnan. Erről beszél az egész Világ. Koronavirus. Meghalljuk, és képesek vagyunk elfelejteni minden mást. Az idegesség, félelem, bizonytalanság teljesen normális, emberi reakció. Amikor végre kicsit jobban érezzük magunkat, hirtelen eszünkbe jut ez az egész őrület. Olyan, mint egy rémálom, amiből nem vagyunk képesek felébredni. De erősnek kell maradnunk, ki kell tartanunk, nem szabad, hogy ez a virus teljesen ránk telepedjen. Mert akkor tényleg belebolondulunk. Az alábbiakban összegyűjtöttünk néhány tippet, hogyan tudjuk csökkenteni a virus által okozott stresszt a szervezetünkben. Mert a stress nem jó, az egyéb, komoly betegségeket tud okozni. Ime néhány gondolat: 

  1. Koncentrálj a testedre! Ahogy észre veszed, hogy kezdesz ideges, vagy nyugtalan lenni, koncentrálj a testedre, próbálj megnyugodni. Ahogy sikerül lenyugtatnod magad, a stressz lassan elhagyja a testedet, és az elméd követi a megnyugvást. Próáld ki az alábbi feladatot: Ülj le egy csendes sarkában a lakásodnak, hunyd be a szemeidet, végy 10 mély levegőt. Lassan lélegezz ki, és be. Koncentrálj a légzésedre, és arra, hogy teljesen ellazitod a testedet. 
  2.  Ne feledkezz el az elegendő alvásról, a helyes étkezésről, és a megfelelő folyadék bevitelről. Most talán még fontosabb odafigyelni a megfelelő étkezésre, és az elegendő folyadék bevitelre. Szintén fontos a megfelelő, és pihentető alvás. 
  3.  Gondolj a jövőre! Irj össze magadnak pozitiv célokat, és a jelenben foglalkozz értelmes dolgokkal, találj új hobbyt, amely a javadat szolgálja. Ne fecséreld az erődet a negativ gondolatokra. Amikor véget ér a krizis, készen fogsz állni egy új életre, tele pozitiv célokkal. 
  4.  Találd meg a szép pillanatokat körülötted! A fák virágoznak, a kerted tele van szép kis virágokkal, próbálj úgy tekinteni a világra, hogy meglátod benne a szépet is, és mosolyogj. 
  5.  Emlékezz a múltban, milyen nehézségeken kellett keresztül menned, és merits erőt azokból. Mit és hogyan cselekedtél, hogy túlléptél rajta, vagy túlélted a megpróbáltotásokat?

Természetesen maradj informálódva arról, mi zajlik a virussal kapcsolatosan a világban, mire kell figyelned. De ne vidd túlzásba! Ne hallgasd, és olvasd a hireket non stop, mert akkor soha nem fogsz lenyugodni. Tudd meg a fontos információkat, tartsd be amiket be kell tartanod: alapos kézmosás, távolság tartás, stb. Egyszer vége lesz ennek a járványnak, addig légy erős, maradj pozitiv, és vigyázz magadra, és a környezetedre! Ez a maximum amit te megtehetsz! 

 

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.