A szénhidrátszegény diéta nem olyan egészséges, mint ahogy gondolnád!

A “low carb diet” sokféle formában jelenik meg, az Atkins diétától kezdve, a paleo diétáig, vagy a mostanában divatos keto diétáig. Kutatások azonban bebizonyitották, hogy a szénhidrátmentes, vagy alacsony szénhidrát tartalmú diéta éppen az ellenkező hatást váltja ki, mint amit szeretnénk – az egészséges életmóddal ellentétben, leröviditi az életet. 

A legújabb kutatás, amely a Lance Public Health-ben jelent meg, 15.000 amerikai felnőtt életvitelét figyelte 25 éven keresztül. Azok között, akik moderáltan fogyasztottak szénhidrátot – 50 – 55 százalékot a napi energia szükségletükből -, alacsonyabb volt a halálozási arány. Azok között, akik a napi energiaigényük 70 százalékát fedezték szénhidrátból, magasabb volt a halálozási arány. Meglepetésként hatott azonban, hogy a legnagyobb rizikó azok volt, akik kevesebb, mint 40 százalékot fogyasztottak szénhidrátból.

A vizsgálatok eredménye pedig az alábbiakkal magyarázható: azok, akik kiiktatták, vagy minimálisra csökkentették a szénhidrátfogyasztásukat, az energiaszükségletüket állati, zsiros termékekből, és fehérjékből fedezték, amely nem egészséges a belső szerveinkre. 

Nos, ez nem túl jó hir a keto diétát követőknek. 

Készen állsz hát a kedvenc tésztádra? Fogyaszd bátran, de ne feledd – a titok a mértékletesség! 
 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*