Az utazás jót tesz az egészségnek!

Kedves Olvasóm,

Amikor azt mondom, “utazás”, mit jut eszedbe? Vakáció, nyaralás, tengerpart, naplemente, vagy hegyek, vízesés, repülés?

Amikor visszatérsz egy kellemes vakációt követően az otthonodba, és még néhány napig mindig “ott vagy”, mosolyogva emlékszel vissza a nyaralásodra, mindez nem csupán érzelmi hatása a vakációdnak. Valójában arról van szó, hogy tudat alatt fizikailag is hatott rád az utazás, hiszen még érzed az üdítő hatását, még napokig jó kedvű, és kipihent vagy.

Tudományos kutatások tömkelege bizonyítja, hogy az utazás fizikailag, lelkileg, és szellemileg is kedvező hatást gyakorol szervezetünkre.

Összegyűjtöttem néhány információt az utazás jótékony hatásait illetően, íme:

  1. Az utazás jót tesz a szívednek. Tudományos kutatások bebizonyították, hogy egy kellemes utazás a férfiakban 32 százalékkal csökkenti a szívbetegségek kialakulásának kockázatát. Nők esetében szintén ez a végeredmény: egy kihagyott utazás, vagy nyaralás megemeli esélyét a szívbetegségeknek.
  2. Az utazás nagyszerű stressz csökkentő. Elmenekülni a mindennapok gondjaitól segít csökkenteni a stresszt, pihentet, feltölt energiával, és felfrissít bennünket. Az utazás megnöveli a boldogság hormonokat a testünkben, valamint elvonja gondolatainkat a mindennapos problémáktól, lenyugtat bennünket.
  3. Boldoggá, és elégedetté tesz bennünket. Csupán maga a tény, hogy nem kell dolgozni menned, az utazás segíti az agyadat azonnal egy boldogabb állapotba állítani. Megtapasztalni egy új világot, kultúrát, találkozni új emberekkel megnöveli az energiádat, és magabiztossá is tesz. 
  4. Erősíti a koncentráció képességedet. Egy teljesen idegen országba, világba utazni, és eltölteni ott 1-2 hetet, az agyadat koncentrálásra készteti. Még a legalaposabban megtervezett vakáció során is előfordulhatnak nem várt problémák, amelyeket meg kell oldanunk. Mindez kizökkenthet bennünket a konfort zónánkból, viszont megoldásra készteti az agyunkat. Ez pedig növeli a koncentrációs képességet, és a magabiztosságot.

Egy életed van, kezdd el élni, és utazz! 

Szeretettel,

Marianna

Utazási tippekért látogasd meg szponzor oldalunkat: M & M LUXURY TRAVEL

                                                                                                            www.mandmluxurytravel.com

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.