Ne félj gyönyörűnek érezni magad!

Mindannyiunknak vannak pillanatai, amikor a tükörbe nézve egyáltalán nem vagyunk elégedettek a látvánnyal. Mindannyiunknak vannak jó, és rossz napjai, egyszer fent – egyszer lent vagyunk. A rossz napokon túl kritikusak vagyunk, rendetlen a hajunk, nem szép az arcbőrünk, karikásak a szemeink.

Annyira elégedetlenek vagyunk magunkkal, hogy legszívesebben sírni szeretnénk (vagy sírunk is).

Ugyanakkor vannak pillanataink, amikor szeretjük a tükörképünket: szép a hajunk, a bőrünk tökéletes, vagy vettünk egy csini ruhát, és jól nézünk ki benne. Lehet, hogy ragyogásunkat a nyár okozza, vagy egy régen várt randevú, vagy vásárlás a barátnőkkel. A “gyönyörű vagyok” érzés belülről kell, hogy jöjjön, ha jól érzed magad, az azonnal kisugároz a bőrödre is. Ezek azok a speciális pillanatok, amelyeket meg kell, hogy őrizzünk, és emlékeznünk kell rájuk. Ezek a pillanatok tesznek minket gyönyörűvé, és legyőzik a negatív gondolatainkat, amelyek megakadályoznak bennünket szépségünk látványában.

Ebben a rohanó világban, amelyben élünk, sokszor megkérdőjelezzük a szépségünket. Magasra emeljük a lécet, és elérhetetlen, nem túl realisztikus színvonalak elé állítjuk magunkat, amelyek megakadályozzák, hogy igazán meglássuk azt, semmi baj nincs velünk, sőt!

Szeretnélek bátorítani kedves olvasóm, gondolkodj el rajta: mikor volt a legutóbbi alkalom, amikor gyönyörűnek érezted magad? Az esküvődön? Egy különleges nyaraláson, vagy eseményen? Mikor, és mit éreztél? Mit gondolsz, miért érezted abban a pillanatban gyönyörűnek magad? 

Én akkor érzem jól magam,  szépnek, és igazi nőnek, amikor az Óceánparton sétálok a férjemmel, aki finoman átölel, érzem a szerelmét, miközben a friss levegő simogatja a bőrömet. Ez a pillanat olyan békés, és igaz. Feltölt energiával, amit a rohanó hétköznapokon elő tudok idézni.

Legközelebb, amikor ismét szépnek látod magad, és elégedett vagy, mélyen tartsd meg ezt az érzést, hogy egy következő alkalommal, amikor a tükörbe nézel, és előtörnek a negatív érzéseid, tudj mosolyogni, és emlékezni: Gyönyörű vagy. Ne félj felidézni, és érezni a szépségedet, hidd el, nem is annyira nehéz!

Marianna Jackson / Las Vegas, NV

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*