Repülési etikett

Az idei nyári szezonban 246 millió utasra számítanak az amerikai légitársaságok. Amennyiben te is repülős utat tervezel akár itt az USA-ban, akár bárhol máshol a világon, íme egy kis emlékeztető, hogyan tartsuk be a repülési etikettet, hogy ne keltsünk felháborodást a többi utasban. Mutassunk másoknak példát, és ne legyünk azon utasok egyike, aki nem tud viselkedni a repülőn. Én 22 éve utazom, és rengeteget repülök, ezért hidd el, nagyon jól tudom miről beszélek, amikor azt mondom, hogy némelyik utas az udvariatlanság, és az oda nem figyelés felső határát súrolja.

A nyár közepén járunk, ezért érdemes kicsit felfrissítenünk az utazási etikettet.

  1. Tiszteld a körülötted ülőket. Amikor egy idegen mellett ülsz, figyelj arra, hogy ne foglald el teljesen a karfát az üléseden. Tiszteld meg a másik utast ezzel, főként, ha a melletted levő utas a sor közepén ül. Szintén légy tekintettel a mögötted ülőre is, amikor az ülésedet hátrahajtod. Nincs annál kellemetlenebb érzés, amikor az előttünk ülő utas udvariatlanul, és egy hirtelen mozdulattal lehajtja az ülését, és megüti a térdeinket.
  2. Beszállítást követően ne az legyen az első dolgod, hogy elfogyasztod a korábban vásárolt, vagy otthon készített tonhalas szendvicsedet. 
  3. Miután elhelyezkedtél az ülésedben, ne érezd magad feltétlenül otthon, ne vedd le azonnal a cipőidet, vagy kezd el a körmeidet ápolni.Lehet, hogy ez számodra hihetetlennek tűnik, de a saját magam tapasztaltam mindezt, és nem is egyszer.
  4. TSA szabályok betartása. Amennyiben már repültél, te is tudod, időbe telik, mire átjutsz az ellenőrzésen. Ne feledd, ne vigyél magaddal semmilyen folyadékfélét, még parfümöt sem, és vedd le a cipőidet, valamint az övedet, helyezd el őket a kosarakba, továbbá ürítsd ki a zsebeidből a fémtárgyakat, és a telefont. A laptopot, és notebook-ot vedd ki a kézipoggyászodból, ne akkor kelljen mindezekkel időt pazarolnod, amikor rád kerül a sor az ellenőrzésen.
  5. Ha kisgyerekkel utazol, figyelj rá, hogy ne zavarja a többi utast. Természetesen a gyerekek sírnak, és mozgolódnak, főleg egy repülőn. De amikor a gyerek rugdossa az előtte lévő utas ülését, fülhallgató nélkül néz mesét, vagy hangosan játszik videojátékokat, az bizony nagyon bosszantó tud lenni, és a többi utas nem nézi jó szemmel.

Kellemes utazásokat kívánok!

Marianna Jackson / Las Vegas, NV

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.