Már 29 amerikai államban találtak E.Coli baktériummal fertőzött római salátát

Fertőzött római saláta betegített meg immáron 149 embert az Egyesült Államokban. A Centers for Disease Control and Prevention iroda elmondása szerint ez a legnagyobb kiterjedésű E.Coli baktérium által okozott megbetegedés az USA-ban. A CDC szerdai sajtótájékoztatója szerint már 29 tagállamban találtak megbetegedéseket. Az aki E.Coli baktérium általi salátát fogyaszt, 2-10 napon belül találkozhat a következő tünetekkel: hasmenés, hányás, erős hasi görcsök. Bár az emberek többsége egy héten belül felépül, a baktérium komoly vesebetegségeket, sőt halált is okozhat. A tegnapi sajtó közlemény szerint eddig 1 ember meghalt, 64 embert még ma is kórházban ápolnak, közöttük 17 embert vese elégtelenséggel kezelnek. 

Amennyiben te is aggódsz az E.coli miatt, mindenképpen figyelj a következőkre: 

  • Ne vásárolj római salátát, amely Yuma városából, Arizona államból származik, még akkor sem, ha a saláta organikus eredetű.
  • Rendszeresen moss kezet, fogyasztás előtt mindenképpen mosd meg a gyümölcsöket, és zöldségeket, kerüld a nyers tejet, és ne készíts ételeket, amennyiben beteg vagy.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.