Mennyi testmozgásra van szükségünk?

Az Amerikai államok egészségügyi szervezeti az alábbiak szerint sorolják be az ajánlott mozgásprogramot:

  • Aerobic tevékenyés. Egy héten minimum 150 perces közepesen erős , vagy 75 perces erősebb fokozatú, illetve e kettő ötvözetét adó aerob tevékenységet ajánlott végezni egy átlag egészséges felnőtt embernek.
  • Erősítő edzésprogram. Erősítő edzést egy héten minimum két alkalommal ajánlott végezni, figyelve arra, hogy minden izomcsoportot alaposan átdolgoztassunk. Az erősítés alatt súlyzós, vagy resistance tréningről van szó, amelyet otthon, vagy fitnesz termekben végezhetünk.  Mindegyik gyakorlatból minimum 12-15 ismétlés számot végezzünk.
Közepesen erős aerobic tevékenységben minősül a gyors gyaloglás, kocogás, vagy úszás. Magasabb intenzitású aerob edzés például a futás. 
Erősítő edzésnek minősül a kondi termi edzés, edzés kötelekkel, vagy szalagokkal, illetve szabad súlyokkal. Kiváló edzésprogram, amely az izmokat, és izületeket dolgoztatja meg a Powerbox Pilates Training , amelyet Marianna Jackson fejlesztett ki. (Bővebb információ: www.bnswellness.com)

Általános célként tűzzünk ki egy 30 perces edzésprogramot minden napra. Amennyiben a célunk a súlycsökkentés, abban az esetben koncentráljunk a közepesen intenzív aerob edzésre, kombinálva a testformálással, azaz a Powerbox Pilates Training-el.

Ne felejtsük el a lazító, és nyújtó gyakorlatokat, csak úgy, mint izmaink pihentetését edzések között.

Amennyiben főleg ülő munkát végzünk, még fontosabbak a cardio edzésprogramok beiktatása, hiszen ezzel felpezsdítjük vérkeringésünket, és anyagcserénket, segítjük testünk regenerálódását.

Természetesen a mai világban mindenki nagyon elfoglalt, és időhiányban szenved. Sokan hivatkoznak arra, hogy nincs idejük semmiféle testedzésre. Fontos azonban, hogy gondoljunk magunkra, és a napi minimum 30 perces mozgást iktassuk be még a szoros napi programunkba is. Nagyon hamar érezni fogjuk a pozitív változásokat a testünkben, amely még több mozgásra fog buzdítani bennünket!

Legközelebb tehát, ha a munkánk közben, vagy otthon számítógépezés közben fáradságot érzünk, a kávé helyett, menjünk ki a szabadba, és tegyünk egy 30 perces sétát!

Michael Jackson (A Powerbox Fitness and Pilates megalkotója)

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.