Húsvéti készülődés: Miért a Nyuszi a sztár?

Húsvétkor a nyuszi tojja a tojást! Ebben aztán semmi meglepő sincsen. Gondolta volna, hogy egy véletlen miatt került az ünnepi képbe a nyuszi?

Ezt a tényt már mindenki annyira természetesnek veszi, de gondoljunk csak bele. Hogyan került a képbe az édes kis hosszú fülű? Minap láttam egy cég reklámfilmjét amiben a kakas és a nyúllány egymásba szerettek. Szerelmük záloga, a kis nyuszi gyerek mindenki legnagyobb megdöbbenésére tojásokat potyogtatott magából amerre járt…. hát igen ez is lehet egy magyarázat, de az igazságtól meseszerűen messze van.

A tojás az élet, a megújulás, a termékenység szimbóluma, egyes kutatások szerint ezért már a régi időkben hagyományosan tojással ajándékozták meg egymást az emberek húsvétkor. Akkoriban még a nyúl nem volt része ennek az ünnepnek. A picinyke gyöngytyúk tojását adták ajándékba, egészen addig amíg a két állatka nevét ami német nyelvben hasonló, véletlenszerűen rosszul emlegették és így a nyuszik kerültek előtérbe. Bár ebben a kavarodásban a gyöngytyúkok főszerepe elmaradt, picinyke tojás adni ajándékba azonban ma is szokás.

Lássuk be azért a nyuszi marketing fogásból sem rossz. Mindenki imádja ezeket a szőrös kis pamacsokat, így mindenképpen a nyuszi a sztár!

Húsvétkor sokan vásárolnak élő kisnyulakat a gyerekek legnagyobb örömére, imádni valóak amint a kertben szaladgálnak tojás keresgetés közben, igazi szép emlék lesz.

Hamarosan: Süssünk húsvétra kerek mákos kalácsot! Recepttel együtt itt a megújuló Gasztro rovatunkban. Tradíciók és szokások, ötletek és tippek mi kerüljön az ünnepi asztalra.

Barnyák Mónika

[contact-form-7 404 "Not Found"]

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.