Mikor ajánlott gyakorolni a Pilates tornát, reggel vagy inkább este?

18 éve gyakorlom, és tanítom a Pilates módszert, és örök kérdésként merül fel a vendégeimben, és hallgatóimban: Mikor ajánlott tornázni, reggel, vagy inkább estefele?

Nos, ez a kérdés teljesen szubjektív. Neked kell megtalálnod az alkalmas időt a Pilates tornádra, azt az időpontot, amely a leginkább beilleszthető a napjaidba. Én személy szerint reggelente szeretek edzeni, készítek magamnak egy egészséges smoothie-t, hogy energiával töltődjek fel, és frissen végzem el az egy órás MAT, vagy a Powerbox Pilates tréningemet. Ez segít abban, hogy feltöltődve vágjak neki a napnak, és örömmel tölt el, hogy időt tudok szakítani magamra.

Amennyiben te is a reggeli tornát választod, vedd figyelembe, hogy a tested hőmérséklete alacsonyabb reggel, mint napközben, vagy estefele, így feltétlenül szakíts több időt izmaid, és izületeid bemelegítésére.

Azonban, ha este tudsz csak edzeni, akkor feltétlenül számolnod kell azzal, hogy a tornát követően a pulzusod, és a hőmérsékletet kissé megemelkedik – még a Pilatestől is! -, így előfordulhat, hogy nehezebben fogsz tudni álomba merülni. Igyekezz néhány órával lefekvés előtt tornázni, hogy nyugodt alvásban lehessen részed.

Hamarosan megjelenő könyvemben, amelynek a címe: “Testépítés felsőfokon” egy különleges 3 hetes pilates, és étkezési programot állítottam össze, így ha szeretnéd az otthoni edzésedet profi szinten végezni, és egy élvezetes, és hasznos étkezési tervet követni, rendeld meg a könyvemet még a megjelenés előtt, diszkont áron!

Marianna Jackson, Pilates Master Trainer, a Body’n’Soul Wellness Academy tulajdonosa, a Pilates torna magyarországi meghonosítója.

Bővebb információ: pilatesbymarianna@gmail.com

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.