Gyászol Amerika!

A Las Vegas Boulevard, vagy becenevén a “Strip” mindig is az életvidámság, a jókedv, a zene, a jó hangulat, a partyk helyszíneként szolgált. Én 9. éve élek Las Vegasban, bármikor, amikor öröm vagy bánat ért, mindig kisétáltam a Stripre, amely energiával, jókedvvel töltött fel.

Október 1.-én, vasárnap egy kellemes estét töltöttünk otthon a párommal. Éppen egy vidám filmet néztünk, amikor egyik barátunk küldött nekem egy sms-t: “Jól vagytok? Ugye otthon, és nem a Stripen?” Azonnal felhívtam, miért kérdezi. Ekkor tudtuk meg a borzalmas hírt: egy őrült gyilkos lövöldözik a Stripen, és öli az embereket. Bekapcsoltuk a híradót, és azonnal megfagyott körülöttünk a levegő.

Kilépve a balkonra, azonnal hallottam a szirénázó rendőr, és mentőautókat. A TV-ben a sikoltozó tömeg látványa, és a tudat, hogy egy vérengző őrült tömegmészárlást végez tőlünk egy mérföldnyire sokkhatásként ért. Akkor még nem tudtuk mi zajlik pontosan, hány lövöldöző van, és hol vannak, merre tartanak. Egész éjszaka a híradást figyeltük, félelemmel, és értetlenül álltunk a történtek előtt.

Ma már tudjuk, hogy az őrült gyilkos neve, Stephen Paddock, aki a Mandala Bay Hotel & Casino 32. emeletéről, két ablakot kitörve lövöldözött, és – a legfrissebb jelentések szerint – 58 embert megölt, és 527 embert megsebesített. A mai híradások szerint további 2 ember állapota kritikus, életveszélyes. A gyilkos önmagával is végzett még mielőtt a rendőrök rátörték volna az ajtót.

Tettének okát nem tudja senki, egyelőre találgatások, és különféle hírek jelennek meg. Az biztos, hogy ép ésszel felfoghatatlan. Fájdalmat, dühöt, és szomorúságot érzünk.

Ma ahogy a városban autóztam, figyeltem az embereket. Az autókból, és a Stripen nem szól a zene, nincs mosoly az arcokon, és nincs vidámság. Amerika híres játszótere elcsendesült, a szél a szomorúság hangjával, lágyan borzolja a pálmafákat.

Tudom, néhány hét, vagy hónap után könnyebb lesz. De az elmúlt vasárnapot soha nem felejtjük el. Las Vegas már nem lesz soha a régi, a Mandala Bay-ről pedig nem a luxus, hanem az ártalmatlanul kioltott életek, és a fájdalom jut majd az emberek eszébe.

Talán egyszer majd visszatér az élet a városba, talán egyszer újra mosolyokat látunk az emberek arcán, és ismét pozitív energiától lüktet majd a Strip. Talán egyszer, a gyönyörű pálmafáink ismét vidáman susognak majd.

De addig gyászolunk, és imádkozunk az áldozatokért, és családjaikért! Las Vegasban október 1.-e örökre a gyász napja marad.

Marianna Jackson / Las Vegas, Nevada

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.