Sikeres akarsz lenni?

Üzletasszonyként nagyon sok e-mailt kapok az olvasóinktól, és a tanulóimtól (Body ‘n’ Soul Wellness Academy) egyaránt. Ezek az e-mailek többnyire az alábbi kérdéseket foglalják magukban: “hogy csináltad?”, “hogyan sikerült elérned a céljaidat, és megvalósítani az álmaidat?”, “milyen az élet Las Vegasban?”, stb.

Nos, mint ahogyan azt már sokan tudják, egy kis faluból származom Magyarországról. Pontosan tudom, mit jelent nagyon kevés pénzből élni, mit jelent kétségekkel és félelmekkel élni, vagy elbukni néha. Ma már az amerikai álmomat élem, amit imádok, szeretem az új otthonomat, és ezt az országot. De hadd mondjak el valamit: az idáig vezető út nem volt egyszerű, sőt.  Még most is vannak néha problémáim, és félelmeim. De erős, és bátor vagyok, így leküzdöm azokat! Tanultam a korábbi hibáimból, bízom a hitemben, és önmagamban.

Azt gondolom, hogy nekünk nőknek, még több kihívással kell szembe néznünk céljaink elérésének útján. Az üzleti világban még mindig a férfiak az erősebbek, ráadásul, ha sikeresek vagyunk, még a nő társaink irigységével is meg kell küzdenünk.

Mit csinálnak a sikeres nők másként? Hogyan tudják elérni céljaikat?

Meggyőződésem, hogy a siker titka az önbizalom, a kitartás, a bátorság ahhoz, hogy soha ne adjuk fel az álmainkat, és tudjunk harcolni értük!

Ha sikeres szeretnél lenni, az alábbiakra figyelj:

Elkötelezettség: Lehet, hogy ma elbuktál egy projektet, vagy nem sikerült, amit elképzeltél. Viszont lehet, hogy épp a mai bukásod a titka a jövőbeni sikerednek. Tarts ki, és járd végig az utat!

Átgondolás: Minden nap szakíts pár percet arra, hogy végig gondold a napodat. Mit – hogyan tettél, min kellene változtatnod holnap, hogy folytasd a sikerhez vezető utadat.

Team munka: Vonj bele másokat is a munkádba, és oszd be a feladatokat.

Példamutatás: A sikeres nő példamutatóan él, ahogy másokat is arra biztat.

Ne vádolj másokat! Senkitől nem várhatod el, hogy helyetted dolgozzon, és elvégezze a feladatokat, lehet az éppen a párod, a barátod, vagy a kollégád. Ők mindannyian elfoglaltak a saját feladataikkal. Senki nem fogja helyetted elérni a célokat, aztán átadni azokat neked. Minden rajtad áll!

Terv: Határozd meg előre a lépéseket, mikor-mit-hogyan szeretnél végrehajtani, és ne térj el azoktól. Az időbeosztás, és a tervezés elengedhetetlenül fontos a sikeres nő életében!

Élvezd a sikerhez vezető utat! Fantasztikus élményben lehet részed, ha élvezed a pillanatokat, amelyeket a siker felé vezető úton élsz át. Ha meghátrálnál, és benne ragadsz a negativitásban, az egész tervedet elbukhatod, mert elkezdesz nem bízni magadban, bevonzod a negatív energiákat, és elhagy az önbizalmad.

Védd meg magad a kiégéstől! Könnyedén előfordulhat bizony az, hogy kiégsz. Aki ezerrel pörög a mindennapok feladataiban, és nem hagy szünetet magának, könnyedén elvesztheti a motivációját. Figyeld meg tested jelzéseit, és ha fáradékonnyá válsz, lazíts kicsit. A testednek, lelkednek szüksége van a törődésre, és a pihenésre, szoríts hát ennek is helyet a heti időbeosztásodban.

Ha mégis elveszíted a motivációdat, az nem azt jelenti, hogy lusta vagy, vagy már nincs célod. Még a legsikeresebb sztárok, üzletemberek, sportolók is kiégnek néha. Mégis, amitől sikeresek tudnak maradni az az, hogy milyen gyorsan tudnak visszatérni az útjukra, és folytatni az általuk megálmodott célok elérését.

Légy bátor, erős, és kitartó, hogy elérhesd te is a céljaidat, és megvalósítsd álmaidat!

Szőke Marianna kimondottan hölgyek részére állított össze motiváló, és egyedül álló workshop programot, amelyet az USA-ban és Európában is oktat. Bővebb információért bátran fordulj Mariannához az alábbi e-mail címen: info@americanhungarianjournal.com

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.