A törvények kevesek lesznek. A szívekben kell a változás!

“Igen, meg tudjuk csinálni! ”

President Obama ezekkel a szavakkal kezdte meg elnökségét 8 évvel ezelőtt. Az Amerikai Egyesült Államok 44. elnöke, január 10.-én, szülővárosában, Chicagoban tartotta meg búcsúbeszédét, amely több, megható pillanatot tartalmazott.

Bár el kell hagynia a Fehér Házat, munkáját az alábbi szavakkal jellemezte: “az elnökségi munkámat életem legnagyobb elismerésének tartom”, kiemelte azonban azt is, hogy ennyivel nem fejeződött be a munkája. “Nem fogok itt megállni. Sőt, mindig ott leszek nektek, mint amerikai állampolgár.

Az elnök meghatóan beszélt feleségéhez: “25 éve, nem csak a feleségem, és gyermekeim anyja, de a legjobb barátom is vagy.”

Ezt követően gyermekeihez fordult (bár Sasha nem tudott részt venni a búcsúbeszéden): “Gyönyörűek vagytok, tele szenvedéllyel.”

Végül, de nem utolsó sorban, az elnökhelyetteséhez, Joe Biden-hez fordult: ” Te voltál az első és a legjobb döntésem, ami a munkatársaimat illette. ”

Beszédében kitért a nemzetvédelemre, a demokráciára, és az anti diszkriminációra is.

Beszéde végén ismét az amerikaiakhoz fordult: “Akár fiatal vagy fiatal szívű vagy, mint elnök, van egy utolsó kérésem hozzád…kérlek, bízz a saját magad tehetségében, hogy képes vagy a változtatásokra.”

“Igen, megcsináltuk. Igen, képesek vagyunk rá.”

Marianna Szoke / Las Vegas, NV

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.