Tippek az ünnepek alatti utazásokhoz

Nemsokára elérkeznek az ünnepek, jó, ha időben megtervezzük, és felkészülünk az utazásainkra, hiszen rajtunk kívül, még rengetegen ezt fogják tenni az egész világon.

Szeretnéd elkerülni az idegeskedést a reptéri ellenőrzéseknél, a check in-nél lévő hosszú soroknál, vagy az utakon?

Íme néhány hasznos jó tanács, hogyan utazz stresszmentesen, és igazán élvezd az ünnepeket – még az utazást is:

 

 

1. Még jóval az utazásod előtt informálódj a légitársaság szabályairól, milyen, és mekkora kézipoggyászt vihetsz fel a gépre, mekkora lehet a maximális súlya a feladott poggyászodnak, ha túlsúlyos, mekkora pótdíjat kell érte fizetned. Légy felkészült, és adj magadnak elég időt az utazásodhoz. Ne feledd, a légitársaságok szabályai szerint minimum két órával meg kell jelenned a reptéren amennyiben Amerikában belül utazol, és minimum 3 órával előbb, amennyiben nemzetközi repülőutad lesz.

2. Tájékozódj online. Töltsd le okos telefonodra a legfrissebb utazási applikációkat, még mielőtt útnak indulsz. Így könnyedén tudsz tájékozódni a járatok esetleges késéseiről, vagy bármilyen egyéb változásokról.

3. Ha lehet, próbálj minden becsomagolni a kézipoggyászodba, így elkerülheted a feladott bőröndöd utáni díjat, valamint nem kell végig várnod azt a hosszú időt, amely a poggyász kiadónál néha elkerülhetetlen. Amennyiben mégis van feladandó poggyászod, úgy légy meggyőződve arról, hogy a fontos irataid, a gyógyszereid, és legalább egy váltó ruhád legyen a kézi bőröndbe becsomagolva, arra az esetre, ha a feladott csomagod elkeveredne valahol, és késve kapnád meg.

4. A Hálaadás előtt szerda a legzsúfoltabb nap utazás szempontjából. A szerdai napnál még okosabb megoldás, ha Hálaadás Napján kora reggel utazol akár autóval, akár repülővel.

5. Készülj fel a váratlan eseményekre is. Ha átszállással repülsz, hagyj elegendő időt a két járat között az átszállásra és a security -re. Ha autóval utazol, pláne, ha hosszabb és hidegebb, havasabb helyre, vigyél magaddal hóláncot a biztonság kedvéért.

Marianna Szoke / Las Vegas, NV

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.