Szépségápolási tippek a hideg hónapokra

A nyári hónapokat követően az őszi hidegebb, nyirkosabb, szelesebb, párásabb levegő kedvezőtlen hatással van arcbőrünkre, és egész testünkre. A kemény időjárási változások öregítik, fakítják bőrünket, kipirosíthatják azt, sőt bőrhibákat is okozhatnak, mint az ekcéma, vagy pattanásos bőr.

Íme néhány gyors tipp arra, hogyan védjük bőrünket a téli időjárás viszontagságai ellen: 

1. Kezdj el használni otthoni párásító készülékeket. Az otthoni belső levegő páratartalmának el kell érnie a 45 – 55 % -ot. A párásító készülékbe nyugodtan használj egészséges illó olajokat, amelyek nem csak kellemes illatot okoznak a lakásban, hanem jó érzetet is biztosítanak bőrödnek.

2. Meleg, és ne forró fürdőt, vagy zuhanyt vegyél. A hosszú, forró fürdő biztosan jól esik a kinti hideg után, vagy a hideg reggeleken, viszont a forró víz fontos vitaminokat von el a bőrödtől. Maximum 15 percig zuhanyozz meleg vízzel.

3. Ne használj durva szappanokat. Az antibakteriális, vagy illatosított szappanok különösen szárítják a bőrt, elvonják annak természetes olajtartalmát. A szappanok helyett használj inkább illatanyagoktól, és egyéb kemikáliáktól mentes, természetes tusfürdőket.

4. Zuhanyzás, fürdés után használj természetes testápolót. A fürdést, vagy zuhanyzást követően használj finom, természetes testápolót, a legjobb közvetlenül a még nedves bőrre használni. Használd a testápolók krém változatát télen, hiszen azoknak magasabb a vitamin és ásványi anyag tartalmuk, kevesebb vizet tartalmaznak. Mindig olvasd el a testápolók összetevőit is, igyekezz olyat választani, amely nem tartalmaz káros kemikáliákat.

5. Rendszeresen használj kézkrémet is, különösen kézmosást követően. A hagyományos kézfertőtlenítő helyett válassz olyat, amely egyben kézápoló összetevőket is tartalmaz.

6. Ápold a talpaidat, sarkaidat is. A hagyományos testápolód nem biztos, hogy megfelel a talpak, és a sarkak ápolására. Rendszeresen távolítsd el a megszáradt bőrt a talpaidon, és ápold finom krémekkel.

8. Mindig válaszd az illatments, kemikáliáktól mentes testápolókat, és tusfürdőket. 

9. Viselj kényelmes, puha ruházatot. ALehetőség szerint kerüld el az irritáló anyagokból készült ruhákat, olyanokat mint például a polyester. Válaszd a puha pamut, természetes anyagokból készült ruhákat, amelyek nem irritálják bőrödet.

10. Fogyaszd bátran az ősz gyümölcseit, és zöldségeit. Ezekben a hónapokban több, nagyon finom, és tápláló, vitamindús gyümölcsökkel és zöldségekkel kényeztetheted a testedet, úgy, mint a sütőtök, szőlő, körte, szilva, áfonya, alma. Mindezek a gyümölcsök magas antioxidáns tartalmuknak köszönhetően feltöltik szervezetedet fontos vitaminokkal, és ásványi anyagokkal.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.