Üdvözlet a mesevárosból

Kedves Olvasóm,

Többen kérdezik tőlem, hogy miben más a las vegas-i élet, mi az ami ezt a várost megkülönbözteti a többi amerikai nagyvárostól. Mint már korábbi bejegyzésemben írtam, az időjárástól kezdve az energiától lüktető Strip-en át, a gyönyörű parkokig, és tavakig, a luxus penthausoktól és szállodáktól kezdve az olcsó apartmanokig, itt mindenki megtalálja a kedvének, és pénztárcájának leginkább megfelelő programot, és szállást.

Ebben a városban minden megtalálható: ha szeretnénk New York utcáin sétálhatunk a New York New York hotelben, ha gondolázni támad kedvünk megtehetjük a Venetian hotelben, ha vulkánkitörést szeretnénk, csak a Mirage hotelig kell elsétálnunk, a Planet Hollywood-ban élvezhetjük a vihart villámlással, és felhőszakadással, a Caesar Palace hotelben hatalmas méretű szobrok “beszélnek” és tartanak színházi előadást nekünk, a Bellagio lélegzet elállító szökőkútjának játéka közben kellemes zenét hallgathatunk, Párizs utcáin sétálhatunk a Paris hotelben, hatalmas bevásárló  központok, koncertek, show műsorok, dance klubok, és a rengeteg kaszinó teszi abszolút különlegessé ezt a várost. A Freemont street -en sétálva pedig ízelítőt kaphatunk a régi Las Vegasból is.

Sokan vádolják Las Vegast azzal, hogy itt minden mű. Azt gondolom, hogy abszolút nem jogos a “mű” szóval jellemezni ezt a gyönyörű várost. Igaz, hogy mindent aprólékos munkával felépítettek, így lehetünk egyszerre New Yorkban, és Velencében is, viszont ez az a város, ahol az ember abszolút elfelejtheti a hétköznapok gondjait. Tiszta, és rendezett, amely nagyon sok nagyvárosról nem mondható el.

Az előbbi esti sétámról visszatérve írom ezeket a sorokat. Az az energia amit minden alkalommal tapasztalok a Strip-en azt sehol máshol nem éltem át. Az emberek boldogok, énekelnek (bár az utcán zene szól mindenhonnan), mosolyognak, elfelejtve a stresszt, pozitív energiával töltik fel a városunkat.

Tudom, nem sikerülhet mindenkinek eljutnia ebbe a “mesevárosba”. Viszont mindenkinek joga van a boldogsághoz, és ahhoz, hogy valahogyan sikerüljön elfelejtenie a gondokat.

Találjuk meg a saját Las Vegas-unkat, éljük át, és élvezzük az élet apróbb örömeit is. A pozitív energia mindenkiben ott van, csak teret kell adni neki!

Ha pedig mégis lehetőséged nyílik kedves olvasóm eljutni “Amerika játszóterére”, akkor írj nekem bátran, szívesen segítünk jó tanácsokkal, vagy akár komplett turisztikai csomag ajánlatokkal, és szolgáltatásokkal is.

Szeretettel,

Marianna (E-mail: info@americanhungarianjournal.com)

vegas-1

vegas-2

vegas-3

 

 

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.