Have a great day!

Labor Day Weekend alkalmából millió turista látogat el Las Vegasba, csak úgy, mint más nagyvárosokba.  Abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy élvezem egyik hotelünk vendéglátását ezen a hétvégén, ezért ez nekem egy kisebb vakáció a városon belül.

Ma reggel a hotel fitnesz terméből kilépve az uszodán keresztül vezetett az utam vissza a szobámba. Észrevettem, hogy egy kisfiú (3 éves körüli) áll az uszoda szélén, és sorozatosan, hangosan ismétli: “Have a great day!” Mellette állt az édesapja, láthatóan készültek elhagyni az uszoda területét. “Nem hallja a néni kisfiam, mert úszik” – mondja neki édesapja, és megpróbálja őt magával vinni a kijárat felé….de a kisfiú csak kiabált az úszó hölgynek: “Have a great day!”

Kitartóan addig mondta, amíg a hölgy végre észrevette őt, és megállt egy pillanatra: “Thank you sweetie, you do the same!” (Köszönöm édes, neked is!)

A hölgy arcán széles mosoly jelent meg, a kisfiú elégedetten távozott az uszoda területéről.

Tudom, ez nem egy ritka történet, de megindított bennem valamit.

A legutóbbi blogomra nagyon sok pozitív reakciót kaptam, és több ezren olvasták el 48 órán belül, amit ezúton is nagyon köszönök!

Ez a ma reggeli kis jelenet is hasonló érzéseket váltott ki bennem, mint amiről legutóbb írtam. Az a kisfiú már 3 évesen figyelt arra, hogy akivel szembe találkozik, ahhoz szól két jó szót. A hölgy valószínűleg napokig emlékezni fog erre az édes kisgyerekre, aki ismeretlenül is szép napot kívánt neki. Példaértékű jelenet volt.

Tisztában vagyok vele, hogy ez a megszokott, egyfajta köszönésnek is minősülő kifejezés abszolút hétköznapi itt az USA-ban, viszont annyira jól esik az embernek. Sokszor társul a “Take care” kifejezéssel is (Vigyázz magadra), és sokszor becézik is az embert, mint “Sweetie”, “Dear”, “Honey”. Ettől még barátságosabb, és igazán jól eső érzést adhatunk a másiknak.

Ezúton kívánok nagyon szép napot, és kellemes, hosszú hétvégét mindenkinek!

“Have a wonderful day!”

Marianna Szoke / Las Vegas, NV

 

 

 

 

Marianna Szoke / Las Vegas, NV.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.