Diétás tippek az ünnepekre!

Ahhoz, hogy elkerüljük az ünnepek alatti súlygyarapodást,  a Body ‘n’ Soul Wellness Academy életmód tanácsadói az alábbi diétás tippekkel szolgálnak kedves olvasóinknak:

1. Forró levessel kezdjük az étkezéseket, de figyeljünk arra, hogy a leves, lehetőleg ne krémleves legyen, a magas zsírtartalma miatt.

2. Koncentráljunk az ételre, mialatt fogyasztjuk. Minden falatot alaposan rágjunk meg, és élvezzük az ízeket. Kutatások is kimutatták, hogy ha lassan eszünk, és nem habzsolunk, sokkal kevesebb kalóriát fogyasztunk, mintha gyorsan, kapkodva falnánk be az ételt.

3. Kerüljük el a gyorséttermeket, amelyek reklámjaikban a piros színt nagy kedvvel használják. A piros szín sokkal jobban növeli az étvágyat, mint más színek. Sok étterem használja ezt a színt virágokkal, és egyéb dekorációkkal.

4. Tudatosan figyelj arra, mit eszel! Vezess egy un. diétás naplót, amelyben mindent pontosan feljegyzel, minden étkezésedet, és az apró snack-eket. Így láthatod, milyen ételeket és mennyi kalóriát fogyasztasz.

5. Nagyon hatásos tipp: válaszd ki egy kedvenc nadrágodat vagy szoknyádat, és hetente egyszer próbáld fel. Ha túl szoros, akkor eljött az ideje, hogy jobban figyelj az étkezésedre.

6. Minden reggel fogyassz reggelit, hogy elkerüld a napközbeni falási rohamokat!

7. A büfé asztalról válaszd az egészséges ételeket, saláta, zöldség, gyümölcsök, protein.

8. Néha rágcsálj el egy cukormentes rágót, vagy mentolos cukorkát. A friss mentolos íz arra sarkall majd, hogy ne egyél újra, legalább is tudj tartani egy kis szünetet az étkezések között.

9. Használj kisebb tányért az ételekhez. Próbáld ki a salátástálat, és kisebb kanállal fogyaszd az ételt.

10. Végezz el 10-15 perces, rövidebb traininget. Ha nincs időd a napi rutinodat folytatni, és gym-be menni, akkor legalább naponta 10-15 percet mozogjál, így fent tudod tartani a kondíciódat.

Body ‘n’ Soul Wellness Academy

www.body-soul.hu    www.body-soul.us

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.