Levélben tiltakozott az osztrák kancellár magyar menekültpolitikával kapcsolatos kijelentése miatt Andrew Friedman magyar származású ügyvéd

Levélben tiltakozott az osztrák kancellár magyar menekültpolitikával kapcsolatos kijelentése miatt Andrew Friedman magyar származású ügyvéd, a Los Angeles-i Bais Naftoli ortodox zsidó kongregáció vezetője.

Múlt héten az osztrák kancellár interjút adott a Der Spiegel hetilapnak. A cikkben Werner Faymann hosszasan kritizálta és bírálta Orbán Viktor bevándorláspolitikáját.

A nyilatkozat világszerte felháborodást okozott. Saját hazájában is sokan támadták az osztrák kancellárt. Volt olyan osztrák tartományfőnök, aki “államférfihoz nem méltó” nyilatkozatnak nevezte Faymann szavait, egy osztrák történész pedig azt mondta, hogy a gyerekek is különbséget tudnak tenni a holokauszt és a mostani történések között.

Andrew Friedman, a Los Angeles-i Ortodox Zsidó Kongregáció elnöke az M1 stábjának azt mondta: az osztrák kancellár szavai mélységesen felháborították, ugyanis nagyszüleit a holokauszt során vesztette el. A magyar származású rabbi ezért levelet írt a Der Spiegel hetilapnak, melyben tiltakozását fejezte ki Faymann kijelentései ellen.

Andrew Friedman a levélben azt írta: “összehasonlítani a jelenlegi migráns válságot a tragikus holokauszt eseményeivel, ahol hatmillió zsidót gyilkoltak meg, csak azért, mert zsidók voltak, megdöbbentő”. Az Ortodox Zsidó Kongregáció elnökeként határozottan visszautasította Faymann kancellár megjegyzéseit.

Friedman szerint minden független országnak joga van ahhoz, hogy megvédje a határát.

Andrew Friedman levelét az alábbiakban közöljük (klikk a linkre):

im4511_20150916_010355

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.