Amerika erősebb, mint valaha!

Soha nem felejtem el azt a napot. 2001. szeptember 11.-én délután siettem egy budapesti angol nyelviskolába, ahol a nyelvtanfolyamot végeztem. Kicsit késésben voltam, de még éppen időben betoppantam az osztályba, ahol néma csönd fogadott. Először nem értettem, mi a baj, mi történhetett, amiért a tanuló társaim néma csöndben ülnek a teremben, és meghökkenve nézik a TV-ben a híreket. “Megtámadták Amerikát!”- mondta az angol tanárom. Először fel sem fogtam, mit mond…hogy hogy megtámadták? Kik? Hogyan? Mi történt?

Kapcsolódva hozzájuk, hallgatva a híreket, és látva a borzalmas eseményeket, szóhoz sem jutottam. Emlékszem, csak ültem ott, és meg sem tudtam szólalni.

Eltorzult gondolkodás, lelketlen, embertelen cselekedet – ezek a szavak jutnak eszembe még ma is, ha a 2001. szeptember 11.-ei terror támadásra gondolok. Közel 3000 ártatlan ember életébe került mindez, akik semmit nem tehettek arról, hogy a terroristák Amerika ellen fordultak.

Bár 14 év eltelt, a fájdalmas sebek még mindig nem hegedtek be. Amerika azonban erősebb, mint valaha! Nincs az a terrorista csoport, az a brutalitás, amely elpusztíthatná e csodálatos országot!

Marianna Szoke / Las Vegas, NV

 

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.