Hungarian Connection Midsummer Gala

Magyar Balett és Tánc előadás Portola Valleyben a Katolikus Misszión

A Hungarian Connection Gala gondolata nagyon friss. Tulajdonképpen tavaly ősszel merült fel az elképzelés, hogy miért ne lehetne a mérhetetlenül gazdag magyar klasszikus zenei örökségen alapulva létrehozni egy színvonalas balett és tánc gála sorozatot. A jelentős nemzeti tánc hagyományokkal rendelkező országok, mint például Spanyolország,Oroszország, Francia vagy Olaszország, Ausztria, jellegzetes nemzeti táncai klasszicizált formában már meghódították a világ színpadait.
A magyar tánc anyag most járja be ezt az utat, feloldva ezzel a régi ellentétet népi és klasszikus között.

A 2015 újévi gálát, hamarosan követte egy húsvéti-tavaszi bemutató, és most a táncosok komoly erőkkel készülődnek a nagy nyári előadásra, az Észak kaliforniai magyarság szellemi kulturális központjában a Katolikus Misszion, Portola Valleyben.

Az ötletgazda, művészeti igazgató Lengyel Alexandra klasszikus balett művész. Az általa létrehozott kis táncműhelybe hamarosan érkeztek, tehetséges, a művészi minőséget értő, és előtérbe helyező, fiatal balett táncosok, akik jelenleg a Le Petit Pas társulat helyi kis magját alkotják.

E mellett az előadásokra professzionális felnőtt vendégművészeket is sikerül meghívni, mind Magyarországról , mind pedig más társulatoktól.

A gálákon fellépett már Szentes Máté, a Magyar Nemzeti Balett volt tagja, a Sacramento Balett, illetve jövő szezontól a virginiai Richmond Balett vezető szólistája, Lauryn Winterhalder szintén a Sacramento Balett szólistája. A nyári gálára Németországból érkezik egy tehetséges fiatal balett művész Schumiczky Endre, aki Balett Mainz és a Staatstheater Giessen után, pályáját idén ősztől a híres Heidelberg Balettnél fogja folytatni. Endre partnereként az alapitó, Lengyel Alexandra is színpadra lép.

A felnőtt művészek mellett a legtehetségesebb tanítványok, Kirsty Remedios, Brittany Carson, Jennaces Carreon, Sarah Carlton részleteket táncolnak klasszikus repertoár balettekből, és egy készulő egész estés magyar népmesei történeten alapuló balettből a “Szorgos és rest lány”-ból, Lehár Ferenc és Farkas Ferenc zenei témáira koreografálva. Valamint az alkalomhoz illően egy eredeti “Szent Ivan éji” felvonás is bemutatásra kerül.

Az előadást fergeteges táncház zárja!

Szeretettel várjuk a zene és tánc kedvelő közönséget, július 18-án, délután 6.30 órai kezdettel a Katolikus misszión!

Jegyek 30 illetve 20 dolláros árban válthatóak elővételben, illetve a helyszínen!

 

 

 

 

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.