Magyarországi kitüntetést kapott Czeisler Ferenc

2015. május 21.-én Las Vegas-i otthonában Czeisler Ferenc, a Tihany cirkusz atyja, a cirkuszművészet megújítója, Holokauszt-vészkorszak túlélő, 99. születésnapja előtt ünnepélyes keretek között dr. Kálmán László főkonzultól átvette a Magyar Arany Érdemkereszt polgári tagozata kitüntetést.

Nevada állam és Las Vegas város képviseletében az eseményen részt vett Gayle Anderson, Las Vegas polgármesterének protokoll vezetője. D. Kálmán László főkonzult levélben köszöntötte továbbá Harry Reid, Nevada állam szövetségi szenátora.

Las Vegas városa 2015. május 21.-ét az év tekintetében Czeisler Ferenc Tihany Day-nek nevezte el a kitüntetett tiszteletére.

Az eseményen a magyar köztévének forgatott John Hasulyo (Hasulyó János) Los Angeles-i producer, aki egyúttal készülő “Never Again! Mirror of Society” dokumentumfilmjéhez is rögzített beszélgetést Czeisler Ferenccel.

Feri bácsi élete legnagyobb bűvész trükkjének nevezte, hogy a Duna parton “nem fogta a golyó”, be tudott ugrani a jeges vízbe és sikerült úszva megmenekülnie.

A kitüntetés átvételekor Czeisler Ferenc megcsókolta az Érdemkeresztet és magyarul köszönte meg Magyarországnak, hogy kitüntették.

laci 2 laci 3 laci 4

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.