Hungarian Heritage Festival

A „Hungarian Heritage Festival”-t a Hungarian Heritage Foundation szervezte immáron negyedik alkalommal, 2015 május 9.-én egy csodálatos parkban, Belmont, Californiában.

A San Francisco-i „Hungarian Heritage Foundation” egy non-profit szervezet. Küldetésük, hogy népszerűsítsék a magyar kultúrát, nyelvet. Az éves szinten megrendezett „Hungarian Heritage Festival” önkéntesek lelkes munkája, és pénzügyi segítségnyújtás a Magyar Közösségi Központnak.

Több ezer ember látogatta meg szombaton a fesztivált, és élvezte a magyar népzenét, táncot, előadásokat, az ízletes magyar ételeket.

A fesztivált megtisztelte jelenlétével Dr. Kálmán László los angelesi főkonzul is, aki ünnepélyes nyitóbeszéddel üdvözölte a vendégeket. A főkonzul ünnepi beszédében elmondta, hogy mindig megható és felemelő érzés, ha az anyaországtól sok ezer mérföldre élő magyarok rendezvényeket tartanak, ünnepelnek, ápolják hagyományaikat és büszkék kultúrájukra.

„A San Francisco öböl-környéki magyarok részei a Nemzetnek, számíthatnak Magyarországra és Magyarország is számít Önökre!” – mondta a főkonzul.

Dr. Kálmán László megemlékezett a fesztivál alapító tagjai közül Zentai Ildikóra, aki már sajnos nem ünnepelhet a San Francisco-i magyarokkal, és beszédében elmondta: „ A nagyszerű Zentai Ildikónak, az amerikai-magyar ügyek igazi és valódi jószolgálati nagykövetének, valamint a San Francisco-i woodside-i Magyar Katolikus Misszió világi elnökének emlékét örökre megőrizzük!”

Az ünnepélyes zászlós bevonulás,és az amerikai és magyar himnusz után a vendégek színvonalas programokat élvezhettek több helyszínen.

Csodálatos idő, nagyszerű emberek és pozitív energia jellemezte ezt a napot, ahol mindenki jól érezte magát.

Fotók és helyszíni tudósítás: Szőke Marianna

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

 

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.