Az önbizalom fejlesztés néhány egyszerű titka

Az önbizalom és a magabiztosság kulcsfontosságú a sikeres, boldog élethez. Néha azonban előfordulhat még a legmagabiztosabb nővel is, hogy elveszíti önbizalmát, és szinte a legkisebb dolgoktól is elgyengül.

Íme néhány hasznos tanács, amivel gyorsan visszaépíthetjük önbizalmunkat:

Öltözz úgy, hogy megforduljanak utánad:

Kapd elő azt a ruhádat, amelyben magabiztosnak és csinosnak érzed magad. Próbáld ki, hogy ha olyan ruhát viselsz, amelyben igazán jól és nőnek érzed magad, és megfordulnak utánad, sokkal magabiztosabbá válsz. Kontrollt és önbizalmat adhat egy jól megválasztott ruhadarab.

Találj kihívást magadnak:

Találj valami új és izgalmas dolgot, amit eddig nem tettél meg. Belevágni valami új és érdekes dologba – majd véghez is vinni azt – feltölt energiával és önbizalommal. Végig csináltál valamit, amiről eddig -esetleg – még csak álmodoztál!

Csinálj valamit, amit igazán szeretsz!

Ha a hétköznapi gondok felülkerekednek a jókedveden, és az önbizalmadon, csinálj valamit, amit igazán imádsz, és ami fontos a számodra. Ha valami olyat teszel, ami boldoggá tesz, automatikusan az önbizalmadat is újjá építi. Képes leszel az új kihívásokra, és könnyebben szembe tudsz szállni a problémáiddal.

Vedd fel a “happy face” arcot:

Ha mosolyogsz, úgy érzed az egész világ visszamosolyog rád. Még akkor is, ha éppen rossz napod van, ne felejts el mosolyogni. Figyeld meg, hogy ha rámosolyogsz valakire, és az a valaki visszamosolyog rád, sokkal jobb kedved lesz, és másként látod a világot. Amíg egészséges vagy, és tudsz mosolyogni, nem lehet nagy baj!

Szánj időt a pihenésedre:

Szánj időt arra, hogy tested – lelked kényeztesd néha. Minden nap kötelező időt szakítanunk önmagunkra. Relaxálj jógával, meditálj, vagy vegyél egy nagy, habos, forró fürdőt. Megérdemelsz napi 30-40 percet, és tested – lelked meghálálja majd a törődést.

 Marianna Szoke

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.