Egészséges ételek a napsugárzás káros hatásai ellen

Mit tehetünk a napsugárzás káros hatásai ellen? Mindannyian tudjuk…naptej, naptej, és még több naptej!

Több kutatás is bebizonyította azonban, hogy a Mediterrán diéta csökkentheti a napsugárzás káros következményeit, a bőrrák kialakulását, a bőr ráncosodását, és leégését. A titok pedig az antioxidánsokkal teli ételekben, főként zöldségekben rejlik.

Íme néhány finom, és nagyon egészséges étel, amellyel nem csak testünket, de bőrünket is ápoljuk:

Paradicsom: Ragyogó piros paradicsom – minél pirosabb, annál jobb – rengeteg lycopene (antioxidáns) anyagot tartalmaz, amely hatékonyan védi bőrünket a nap káros sugarai ellen.

Tökmag: Rengeteg cinket tartalmaz, amely szintén hatékony antioxidáns, mely erősíti az immunrendszert, és szintén megvéd bennünket a nap káros hatásai ellen.

Zöld vagy fehér tea: Rendkívül gazdagok polyphenolokban, amelyek csökkentik a rákos sejtek kialakulásának esélyét.

Olíva olaj: Magas Omega 3 tartalmának köszönhetően szintén kitűnő antioxidáns. Nem pusztán csökkenti a bőrrák kialakulásának esélyét, de csökkenti a bőr öregedését is.

Piros édes paprika: Ismert tény, hogy a C vitamin hatékonyan védi bőrünket az öregedéstől. Sokan azonnal a narancsra gondolunk, azonban a piros édes paprika még több C vitamint, ráadásul jóval kevesebb cukrot is tartalmaz, mint a narancs, fogyasszunk hát bőven ebből a finomságból.

Brokkoli: Kutatások bebizonyították, hogy a brokkoli hatékonyan véd a rák kialakulása ellen.

Lazac: Esszenciális zsírsavakban, Omega 3 – ban gazdag, amely nem csak bőrünk szépségét segít megőrizni, de az agyműködésre is jótékony hatással van.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.