St. Patrick Napja az Egyesült Államokban

St. Patrick Napja alkalmából az USA nagyvárosaiban a folyók, vízesések, szökőkutak is zöld színbe öltöznek.

Indianapolis: Minden évben 10 gallon koncentrált, zöld színű folyadékot öntenek a folyóba, amely megváltoztatja annak természetes színét. 2-4 napon belül az egész folyó zöld színűvé változik, és tartja színét napokig, ha az eső közbe nem avatkozik.

Chicago: A 40 pound titkos formulának köszönhetően a város folyója zöld színűvé válik. A hajók segítik a titkos por vízben való elvegyülését, és segítenek egy környezet barát zöld színt létrehozni a folyóban, amely 45 perc alatt teljesen zöld színűvé változik.

Savannah: A város több szökőkútja szintén zöld színt ölt, közöttük a híres Forsyth Fountain, amely a város “korona ékszere”.

Washington, D.C.: A fővárosban nem folyók, vagy csatornák változnak zöld színűvé, hanem a White House előtti szökőkút. E tradíciót 2009-ben Michelle Obama indította el, aki – Chicagoi származásának köszönhetően – a chicagoi hagyományt szerette volna tovább vinni.

A városok vezetői kinyilatkozták, hogy a koncentrált, zöld folyadékok és porok a természetre ( a vizekre, a halakra, növényekre) és természetesen az emberekre is, teljesen ártalmatlanok, és nem tartalmaznak semmiféle káros vegyületet.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.