A nélkülözhetetlen C-vitamin!

A C-vitamin vízben oldódó vitamin, ami azt jelenti, hogy a testünk azonnal felhasználja, és nem képes azt tárolni. Ezért is fontos a napi C-vitamin bevitel. Jótékony egészségre gyakorolt hatásai mellett azonban különösen fontos a szép bőrünk, hajunk, és körmeink fenntartása is.

Építi és fenntartja a kollagént a testünkben, „A ragasztót, amely az egész testet összetartja.” Ez az antioxidáns segíti a vér munkáját, valamint bőrünket rugalmasan és feszesen tartja.

Támogatja a hajnövekedést. Ez az egyik leghatékonyabb vitamin, amely segít az egészséges hajnövekedésben. Íme egy könnyű recept, amelyet kondicionálóként alkalmazhatunk: egy közepesen megfőzött édes burgonyát keverjünk össze fél csésze egressel, 3 eperrel és egy fél piros édes paprikával. Ezt követően óvatosan vigyük fel a hajunkra, és hagyjuk rajta 15-25 percig, majd pedig mossuk le meleg vízzel.

Energiát ad. A C-vitamin nagyon fontos szerepet játszik a vas felszívódásában. A vas pedig szépségünkre és a „jól érzem magam a bőrömben” érzésre hat.

Segíti a körömnövekedést.

Öregedés gátló hatása van. Csökkenti a ráncok kialakulását, a bőr szárazságát, és a bőr öregedését.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.