Maradj FIT!

A helyes étkezés és egészséges életmód segít abban, hogy nagyon jól érezd magad a bőrödben. Nőnek lenni és nőnek érezni magunkat csodálatos dolog! Sokszor azonban nagyon erősnek kell lennünk ahhoz, hogy az életünkben adódó változásokon felemelt fejjel keresztül tudjunk menni. Azonban, ha figyelünk a helyes étkezésre, a mozgásra, a pozitív gondolkodásra, akkor könnyebben meg tudjuk tartani energiánkat, és elkerülhetjük a túlsúlyt, a betegségeket.

A 20-as években
Már most ajánlott elkezdeni a magasabb kalcium bevitelt, hogy megelőzzük a későbbiekben sokaknál fellépő csontritkulás betegséget. Tartsd csontjaidat erősen és egészségesen úgy, hogy a nap folyamán két-három alkalommal fogyasztasz kalciumban gazdag ételt, mint például az alacsony zsírtartalmú tej és tejtermékek, joghurt, túró, növényi magvak.
Különösen fontos még a napi folsav bevitel is, főképpen akkor, ha babát tervezel. Nagyon jó folsav források: zöld színű zöldségek, trópusi gyümölcsök, folsavban gazdag kenyérfélék, és gabonafélék, és táplálék kiegészítők.

A 30-as években
Az anyagcserénk lassabban kezd működni, mint korábban, általában 2 – 8 %-kal alacsonyabban, minden 10.évben. Ez pedig azt jelenti, hogy egy 35 éves hölgynek kb.100 kaloriával kevesebbre van szüksége, mint egy 25 évesnek. Ahhoz, hogy támogassuk anyagcserénket többet kell mozognunk, és kevesebbet ennünk. Arra kell odafigyelni, hogy testünk megkapja mindazt a vitamin és ásványi anyag mennyiséget, amelyre szüksége van. Fogd vissza az üres kaloriákat, és fogyassz vitaminokban gazdag ételeket.

A 40 –es évektől
Egyre gyakrabban jelennek meg testünkön a nem kívánatos zsírpárnák, és kezdünk veszíteni izom tömegünkből is. A legjobb módja annak, hogy ne veszítsük el izmainkat, a rendszeres edzés: pilates, streching, úszás, tánc, kocogás, súlyzós edzések. Igyekezzünk az edzésprogramjainkat beiktatni hetente 2-3 alkalommal (40-60 perc / alkalom).

Bármilyen korban is vagyunk, oda kell figyelnünk a rendszeres testmozgásra, és a helyes, vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag étkezésre. Találd meg a számodra kedvező és leginkább megfelelő testmozgást, és igyekezz rendszeresen végezni azt.
A testedzés segíti kordában tartani testsúlyodat, megelőzni a különféle betegségeket, segít a pozitív gondolkodásban és abban, hogy szeresd önmagadat!

Szőke Marianna: www.mariannaszoke.com

 

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.