Tojásgörgetés a Fehér Házban

Obama elnök, és a First Lady ma több, mint 30.000 vendéget fogadott a Fehér Ház kertjében, a 136. éves, hagyományos Fehér Ház-i tojásgörgetésen.

Az idei évben a tojásgörgető versenyen First Lady „Let’s Move” kampányát helyezték előtérbe, mely hangsúlyozza a gyermekeknek az egészséges életmódra nevelését. A mai nap folyamán is, csak úgy, mint minden évben, élő koncertek, játszóházak, étel és ital sátrak is megtalálhatóak voltak a tojásgörgetés mellett.

A Fehér Házban 1878 óta divat a tojásgörgető játék, de máshol is megtalálható szokás a tojások összeütögetése. Ha nem törik össze a játék folyamán, az szerencsét jelent. A Fehér Ház kertjében minden húsvét hétfőn megrendezik az amerikai gyerekek és szülők körében népszerű tojásgörgetést és tojásvadászatot. Ma már interaktív játékokkal és forgószínpadokkal szórakoztatják a kicsiket, a nap fénypontja még mindig az, amikor a főtt tojásokat kell végiggörgetni a Fehér Ház féltve őrzött pázsitján.

Az 1800-as évek eleje óta élő mulatságot eleinte a Capitoliumnál rendezték, de néhány képviselő beleunt a tojáshéjakon való csúszkálásba, és az apróságoknak el kellett hagyniuk a teret. Rutherford elnök megsajnálta a síró gyerekeket, így 1878 óta a Fehér Ház kertje ad helyet az eseménynek. Az ingyenjegyekért mindig hatalmas a sorban állás, hiszen a gyermekek nagy becsben tartják a kertben elrejtett fatojásokat, melyeket híres emberek dedikálnak. A legértékesebb kincsnek az elnök által dedikált tojás számít.

Marianna Szoke / Las Vegas, NV

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.