IndyCar – Long Beach

Hétvégén Long Beachen járt az IndyCar (13/04/2014)

Az élmenők tömegbalesetét követően a részmunkaidőre szerződtetett Mike Conway nyerte az IndyCar Long Beach-i futamát.

Ed Carpenter a szezon előtti döntése alapján az épített és utcai pályákon Mike Conwayt ülteti be autójába saját maga helyett, ami már a második futamon meghozta gyümölcsét, a brit megnyerte a Long Beach-i futamot. Három éve, hogy ezen a legendás versenyen utoljára győzni tudott. Conway az utolsó két körben vette át a vezetést, amikor Scott Dixonnak még egyszer ki kellett állnia a bokszba, az első helyet az előző három IndyCar-futamot megnyerő Will Powerrel szemben kellett megvédenie.

A harmadik helyen az újonc Carlos Munoz zárt, aki tavaly az Indy 500-on második helyezést ért el, mögötte a nagy visszatérő, Juan Pablo Montoya és Simon Pagenaud végzett.

Az Andretti versenyzőjét az élen a 14. helyről előretörő Will Power szorongatta, ám Hunter-Reay a kiállását követően is meg tudta őrizni az első helyét vele szemben. Ám azonnal érkezett az új kihívás: Josef Newgarden személyében, aki a harmadik helyről Hunter-Reay elé tudott vágni, és átvette a vezetést.

Hunter-Reay türelmetlen volt, azonnal meg akarta előzi Newgardent, a 4-es kanyarban lehetetlen helyen próbálkozott, aminek eredményeként nekilökte a falnak riválisát, ő maga is nekicsúszott, és így a mögöttük érkező Hinchcliffe-nek sem volt hova mennie. A három falnak szaladó autó lezárta az út egy részét, aminek Hawksworth, Kanaan és Sato is áldozatul esett.

Nem ez volt az egyetlen baleset a versenyen, a futam elején a második helyen álló Sebastien Bourdais kétszer is falnak ment ugyanabban a kanyarban, Justin Wilson pedig a hajrában esett ki, miután megpróbálta megelőzni az élen álló Scott Dixont, aki nem hagyta magát, és rátolta a falra.

Varga László

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.